А1 е първият телеком у нас, който предоставя възможност на

...
А1 е първият телеком у нас, който предоставя възможност на
Коментари Харесай

Клиентите на А1 ще могат да ползват градския транспорт в София през мобилно устройство

А1 е първият телеком у нас, който дава опция на своите клиенти да употребяват транспортни документи за градския превоз в София благодарение на мобилна платформа, създадена от „ Центъра за градска мобилност” (ЦГМ).

Платформата дава опция за безкасово закупуване на дневни и нощни карти на градския превоз в столицата, като А1 ще даде на клиентите си гратис първите закупени 1000 дневни и 1000 нощни карти, декларирани през него.

За да се възползват от услугата, A1 потребителите би трябвало само да се записват в мобилната платформа на ЦГМ с настоящ имейл адрес и ключова дума за достъп, като сумата за съответната карта се начислява към сметката на мобилния телефон. Освен през мобилно устройство картите за градския превоз ще могат да се закупуват и благодарение на кредитна карта.

Как работи системата

Клиентът би трябвало да се записва на sofia.mpass.bg. След вход в системата се избира по какъв начин ще се закупи определената карта: посредством А1, където се заплаща единствено цената на определената карта, а СМС-ът се таксува по абонаментния проект или посредством дебитна/кредитна карта. Клиентът получава QR код, който е неговата „ карта”. Необходимо е той да се сканира на входа на метрото, с цел да се получи достъп до перона. За пътешестване в наземния превоз е належащо да се покаже при инспекция на контрольора или на кондуктора, който ревизира валидността на картата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР