А нглийският вариант на коронавирус вече е в България. Това

...
А нглийският вариант на коронавирус вече е в България. Това
Коментари Харесай

Новият щам е открит при 8 заразени в България


А нглийският вид на ковид към този момент е в България. Това разгласи проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания, представен от Българска национална телевизия.

" При целогеномно секвениране на уред от нова генерация доказахме 8 варианта от пациенти - българи, които имат характерностите на новия вид на британския вариант. Тези 17 разновидности бяха открити, доказани през днешния ден ", посочи проф. Кантарджиев.

" Много съм удовлетворен, че направихме първия стадий - доказахме, че в нашата страна го има британския вид на ковид ", сподели още той.

Следва по-широко изследване в нашата страна да се види какво е разпространяването.

" При тези 8 души има такива, които преди малко са пристигнали от Англия. Веднага са болни, незабавно са карантинирани, незабавно са признати в болнично заведение. Но вариантът, в случай че тръгне в страната, би трябвало да създадем по този начин, че да го ограничаваме ", изясни проф. Кантарджиев и прикани: " Всеки, който се върне от Западна Европа или от Англия, да не събира цялото семейство, а да се самоизолира известно време и да се изследват ".

За британския вид на ковид са потвърдени следните неща:

Ваксината работи против новия вариант. Това е потвърдено. Ваксините унищожават и този мутирал вирус. Второ, генетичните способи, които са за диагностика, го ловят. Лошото е, че е по-заразен. Досега 10 души заразяваха 22, а в този момент 10 ще заразяват 29, изясни проф. Кантарджиев.

При съблюдаване на ограничения можем да ограничим разпространяването на този вирус, уверен е проф. Кантарджиев. Това не значи по-тежки ограничения, а някои от ограниченията просто би трябвало да останат, посочи той. Хората би трябвало да се научат да слушат авторитетни изявления на хора, които държат на името си и хора, които съставляват някаква институция, безапелационен е Кантарджиев, във връзка с това, че има доста хора, които не имат вяра на имунизациите.

Големият български проблем е недоверието в институциите, недоверието в науката, недоверието в медицината и опазването на здравето, което се случи от говоренето на разнообразни неща от хора, които споделяха, че са лекари, само че не се държаха като лекари и от хора, които не са лекари, само че бяха експерти по медицинските въпроси, тъй като това е в характера на българина, разяснява проф. Кантарджиев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР