А ко има служебно правителство ще вляза в президентската битка.Това

...
А ко има служебно правителство ще вляза в президентската битка.Това
Коментари Харесай

Борисов: При служебно правителство ще вляза в президентската битка

А ко има служебно държавно управление ще вляза в президентската борба.

Това сподели пред публицисти министър председателят в оставка и водач на ГЕРБ Бойко Борисов. "Първият не се отдръпва, когато тимът печели, не прави смени ", сподели той.

На въпрос дали Слави Трифонов ще успее да направи кабинет, той отговори, че "не е нито вещател, нито маг ".

"Ако Слави не направи с 165 депутата, а почнат да шикалкавят, това са бъзливци. Не са виновни хора и всички купом ще тичат при "татко Румен " да се "бие вместо тях ". Да забележим ", добави още Борисов.

Той разгласи и преговорните екипи, които ще отидат през днешния ден и на следващия ден при "Демократична България " и "Има подобен народ ".

При "Демократична България " ще отидат Даниел Митов, Томислав Дончев и Румен Христов.

"Да забележим какво "Демократична България " не им харесват на тези хора ", съобщи Борисов.

Утре при "Има подобен народ " преговорният екип ще бъде от Даниел Митов, Любен Дилов и Калин Вельов. "Да забележим тези сценаристи. Да забележим какво не харесват или какво не желаят да се направи ", уточни Борисов.

Премиерът в оставка Бойко Борисов е изписан от болница "Софиямед ". Той беше в лечебното заведение, където по неотложност в понеделник му направиха интервенция на менискуса.

Оттам министър председателят направи изказване пред публицистите, като съобщи, че няма по какъв начин "така " да се яви в Народното събрание. Не мисли да се отдръпва от партийните задължения.



"Странно ми е по какъв начин "Демократична, България ", сякаш дясна партия, са на процедура най-левите сега. Готови са без никакви искания за нищо да поддържа Слави Трифонов ", съобщи Борисов.

"Слави Трифонов не обича хората и каквито и митинги да има, в никакъв случай няма да се съобрази. Може би това е по-правилно. Не знам. Той е корав човек и аз доста го одобрявам. Веднъж със Слави Трифонов бяхме на кино и срещнахме Иван Костов с неговата брачна половинка пред киното. Той се здрависа с мен. Слави Трифонов си подаде ръката, той си бръкна в джоба и не му даде ръка. Партията на Иван Костов през днешния ден абсолютно, каквото и да вършат, поддържат партията на Слави Трифонов, а не най-голямата дясна, европейска, приета партия от всички – партията на ГЕРБ ", уточни Борисов.

"Народът ме уточни преди всичко и сподели, че желае да продължим като първа политическа мощ. Аз не съм четвъртият, или петият, или шестият, тъй като Ицо (Христо Иванов - бел. ред.) е предпоследен в Бургас, само че ние ще го подкрепим за "Росенец ", с цел да види, че при нас няма задкулисие. Първият не се отдръпва, когато тимът печели, не прави смени ", безапелационен беше той.

"Парламентът да вземе решение за Щаба. Да гласоподават със същия състав ли ще е или с нов. Министърът за една минута може за подпише ", уточни Борисов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР