, а и преди няколко дни, става дума за фирма

...
, а и преди няколко дни, става дума за фирма
Коментари Харесай

Заради противозаконни действия на БАБХ назрява дипломатически скандал с Турция

, а и преди няколко дни, става дума за компания “ЕВРОЛАБ 2011” - единствената лаборатория, извършваща фитосанитарен надзор на място. От среднощ на 20 май обаче тя спря работа, откакто инспектори от БАБХ отидоха и иззеха активността й. Фирмата е благосъстоятелност на предприемача Васил Димитров, който в отворено писмо до медиите описа, че неназован към момента от него предприемач е протегнал ръка на бизнеса му. При отвод от страна на Димитров, обвързваният с подземния свят необут е заплашил, че върху мъжа и бизнеса му ще се стовари цялата страна. По-късно стартират и инспекциите, а в този момент от БАБХ са иззели активността му.

Опашките от камиони поради хаоса обаче не престават да порастват. Стотици хладилни тежкотоварни коли, цялостни с плодове и зеленчуци, чакат на границата с Турция. Блокадата е за най-малко 24 часа, а в някои случаи и 36 часа.

Причината за това е, че конфигурираните инспектори от БАБХ изпращат взетите проби в София, което лишава техническо време инспекцията да бъде приключена.

" ЕВРОЛАБ 2011 " прави тази активност по контракти с турските клиенти от най-малко 10 години насам за не повече от час-два. За превозвачите е значимо лабораторните разбори за пестициди да излязат в точния момент, защото, откогато се вършат на място, на самия граничен пункт, продукцията не е застрашена да се скапе и оттова да търпят съществени загуби.

" Сега тестът на моите клиенти се взима от инспекторите и се кара в София, без желанието на моите клиенти. Те желаят тестът им да става за 1 час, сега става за 13 до 15 часа. На превозвачите никой нищо не изяснява, просто им взима тестът. Те ще си пуснат съответните тъжби в тяхната страна, институциите им към този момент са осведомени ", повдига той завесата пред следствията от протичащото се, което ще се трансформира в междудържавен въпрос.

На този стадий няма друга компания, която да се е наместила на мястото на тази на Васил Димитров и към този момент нещата са в ръцете на държавната БАБХ. Но съмненията, че това е единствено мимикрия, а в действителност се готви друга частна компания да поеме бизнеса, са налице.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР