95-годишната Гена Кръстева издъхна след жесток побой в дома си

...
95-годишната Гена Кръстева издъхна след жесток побой в дома си
Коментари Харесай

Бивш полицай преби до смърт 95-годишната си баба и се оправда: Изтървах си нервите

95-годишната Гена Кръстева издъхна след нечовечен побой в дома си на 13 декември 2022 година Оттогава до през днешния ден в ареста е внукът ѝ Иван Дачев, някогашен служител на реда от Трето районно ръководство в Пловдив.

Според прокуратурата той злоупотребявал с алкохола и постоянно нападал баба си, като пийнел. Тя била обездвижена и даже не можела да се завърти без непозната помощ.

След побоя изпаднала в кома, само че макар напъните на лекарите в УМБАЛ “Свети Георги ” тя издъхнала три дни по-късно.

Новината за кончината на дамата разгласи прокурор Нено Димов по време на делото за установяване на мярка за неотклонение на Дачев.

“Много скърбя за случилото се. Опитах се да оказа помощ и си изтървах нервите ”, изясни някогашният служител на реда, който по време на делото разбра, че баба му е умряла.

Първоначалното обвиняване на Дачев за нанасяне на телесна щета е променено и той е притеглен към наказателна отговорност за съзнателно умъртвяване на човек в безпомощно положение.

Защитата на някогашния служител на реда изиска от съда делото да се гледа при закрити порти поради фамилните връзки на подсъдимия, жертвата и очевидците. Магистратите обаче не откриха причина за това и процесът ще продължи намерено при започване на март.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР