9000 долара са събрани до момента от дарения за изграждане

...
9000 долара са събрани до момента от дарения за изграждане
Коментари Харесай

$9000 събрани за паметник на кирилицата в Лос Анджелис

9000 $ са събрани досега от дарения за създаване на монумент на кирилицата в Лос Анджелис. Дарителите са общо 30. Това заяви особено за рубриката БГ Свят на Българска телеграфна агенция почетният консул на България в Сиатъл Елка Русков.

Автор на монумента е Брони Ликоманов. Скулптурата се създава в Студио Марков в България, като срокът е тя да бъде приключена и изпратена в Лос Анджелис през тази година.

“Благодарим сърдечно, на всеки който е съумял да подари за тази идея. Кампанията за фондонабиране продължава измежду българската общественост на Западния бряг. Засега един от донорите, който се отличи с даването на 5000 $, е Огнян Гаврилов. Той е президент на Българската фондация за просвета, изкуства и обучение, както и юрист, практикуващ в Сакраменто, Калифорния “, описа още Елка Русков.

Брони Ликоманов е приключил „ Художествен дизайн “ в Националната гимназия за приложни изкуства „ Св. Лука “ и „ Анимационно кино “ в НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “ в София. Живее в Калифорния и работи като художник в анимационната промишленост за компании като Disney, Universal, Klasky Csupo и Nickelodeon. Паметникът на кирилицата изобразява ръка на просветник, която държи книга, превръщаща се в птица. Под нея са издълбани буквите А, Б, В и Г.

“Надяваме се монументът на нашата писменост да остане в паметта на българските генерации зад граница “, показа почетният консул.

Инициативата за създаване на монумент на кирилицата е на на Българската фондация за просвета, изкуства и обучение, в партньорство с Генералното ни консулство в Лос Анджелис.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР