90% на сто от хотелите у нас са повишили цените

...
90% на сто от хотелите у нас са повишили цените
Коментари Харесай

90% от хотелите у нас са вдигнали цените – ето с колко

90% на 100 от хотелите у нас са повишили цените на нощувките с сред 10 и 50% по отношение на 2022 година. За интервал от 12 месеца близо половината от хотелиерите са повишили цените с до 20%, излиза наяве от национално допитване до мениджъри и притежатели на хотели на Българската асоциация на експертите в мениджмънта на хотели (BAHE).

Близо 40% от мениджърите на хотели са повишили цените на нощувките спрямо предходната година с до 10%.

Приходите от нощувки

Тези доходи нарастват при две трети от хотелите в страната. В тази група поравно се разпределят местата за настаняване, които заявяват до 10% растеж на постъпленията и тези с растеж сред 10 и 20%.

На другия полюс са една трета от хотелите в България, при които или е налице някакъв спад (15%), или приходите са на равнищата от 2022 година (13%).

При 40% от хотелите заетостта е останала на миналогодишните равнища или се е свила. При една трета от тях заетостта нараства с до 10%, а една пета регистрират растеж сред 10 и 20%.

Недостигът на фрагменти

Недостигът на личен състав е най-сериозното предизвикателство пред хотелиерите (40% от респондентите го посочват). 23% от взелите присъединяване в изследването акцентират като най-сериозен проблем за тях невъзможността за дълготрайно обмисляне, а за други 20% инфлацията към момента е най-голямото предизвикателство.

Решение на казуса се търси най-вече в посока импорт на фрагменти от чужбина и ангажиране на студенти и възпитаници от горните класове със стажове и други стратегии за претовареност.

Въпреки провокациите една трета от хотелиерите в България заявяват, че сега бизнесът им се развива по-добре в сравнение с в считаната за пример 2019 година.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР