90 милиона килограма плодове и зеленчуци са консумирали клиентите на

...
90 милиона килограма плодове и зеленчуци са консумирали клиентите на
Коментари Харесай

90 милиона килограма плодове и зеленчуци са продадени в Kaufland България за 2018 година


90 милиона кг плодове и зеленчуци са консумирали клиентите на Kaufland България през 2018 година. Това трансформира бранша в един от основните за активността на компанията, като огромна част от продукцията е родна – комерсиалната верига стабилно си партнира с над 100 български производители на плодове и зеленчуци от общо 128, което прави близо 80%.

Все по-голямото търсене на плодове и зеленчуци от страна на клиентите се резервира и през първото тримесечие на 2019 година, когато компанията осъществя продажби от над 19 милиона кг. За да отговори на този интерес, комерсиалната верига предлага богато многообразие от над 280 продукта, измежду които типичен плодове и зеленчуци, сертифицирана био продукция, екзотика, свежи подправки в саксии и цветя.

За да подсигурява качеството и свежестта на продукцията, която предлага на потребителите в цялата страна, Kaufland България ползва акуратен надзор на качеството от полето до рафта. От засаждането и регулярните наблюдения на индустриалните процеси, през постоянните месечни инспекции на равнищата на пестициди в локални и интернационалните сертифицирани лаборатории, до отличните условия на предпазване и логистика, които разрешават продуктите да бъдат доставени свежи от полето до потребителите в границите на най-вече 24 часа след брането.

Качеството и свежестта са главен приоритет на Kaufland България. Затова дружно със земеделските производители и снабдители, комерсиалната верига подхваща взаимни ограничения за развиването на интегрирано селско стопанство и развъждането на чиста продукция. Предстои компанията да вкара в допълнение равнище на надзор на качеството, с което ще ревизира равнищата на пестициди и остатъчни вещества с проба от продукцията още преди реколтата да бъде прибрана от полето и доставена в Логистичния център на компанията в с. Стряма.

363 дни в годината 23 от всички 159 рампи в Логистичния център на Kaufland България обслужват приема на плодовете и зеленчуците. Те минават ежедневен първокласен надзор, който открива дали всеки продукт дава отговор на строгите условия на комерсиалната верига за типа на продукта – прохлада, качество, целокупност, издръжливост, непорочност и мирис, грамаж/диаметър, уместност на етикета – клас, генезис, марка, вид, както и качеството на опаковката.

Съхраняват се при строго съобразена за тях температура – множеството продукти се складират на температура сред 9 и 11 градуса, а бананите – сред 14 и 16 градуса. Транспортирането им до хипермаркетите на компанията също се реализира при непоколебим температурен надзор в пригодени за задачата камиони с три температурни зони. Движението им се наблюдава сателитно, което разрешава температурата да се наблюдава във всеки един миг от пътя им до хипермаркетите на веригата в цялата страна. По този метод се заобикаля температурният потрес при излагане на стоката на рафтовете във веригата и се подсигурява тяхната оптимална прохлада за клиентите.

Всяка година Kaufland България усилва предлагането на родни плодове и зеленчуци в своите обекти и подчертава върху доставката на повече биопродукти през 2019 година. Тези старания на компанията са обвързани с огромното търсене на българска продукция от страна на клиентите и са ориентирани към развиването на резистентен бизнес климат. Доказателство за това е финансовата помощ за 11 български фермери в размер на над 250 хиляди лева, която компанията влага по програмата на Световната банка Global G.A.P.* през последните години. В резултат на това производителите имат опция да понижат на половина торовете и препаратите за растителна отбрана и да усъвършенстват индустриалните си разноски. Това има непосредствено отражение върху по-високото качество на продукцията им.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР