9 протеста са планирани в деня на официалното откриване на

...
9 протеста са планирани в деня на официалното откриване на
Коментари Харесай

Ад! 9 протеста окупират София барабар с чуждите делегации

9 митинга са планувани в деня на формалното разкриване на българското Европредседателство. Това заяви зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Антон Златанов пред медиите в НДК, които са там за съвещанието на държавното управление.

За на следващия ден сутринта е деклариран един митинг в отбрана на Истанбулската спогодба, след което от 18.00 до 20.30 са всички останали. Поне два от тях са "за " и "против " втората кабинка на Банско, добави полицейският началник. Подготвени сме, надяваме се да няма непотребни провокации, разяснява той. От Столична дирекция на вътрешните работи са провели и предварителни срещи с всички уредници на протестните акции.

Демократична страна сме, всеки има правото да изрази своето мнение, паралелно с това сме длъжни да осигурим придвижването на всички европейски делегации и сигурността на жителите, увериха от Столична дирекция на вътрешните работи. Ще проявивим еластичност, даде обещание Златанов.

Той прикани жителите да прояват схващане към усложнението в придвижването на 10 януари в центъра на столицата, към НДК и в зоната към Народния спектакъл вечерта. От Столична община молиха да се употребява градският превоз.

Като зов мога да прикани при нещо подозрително, съмнителни пакети и багажи, които видят жителите, неотложно да осведомят Министерство на вътрешните работи, с цел да се вземат ограничения, сподели още Златанов.

Шефът на защитата на НДК и зам.-кметът по превоза Евгени Крусев също увериха, че са взети всички ограничения за сигурност и за минимално затрудняване на живота в столицата.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР