9 пъти Димитрови са се срещали с Бойко Рашков, докато

...
9 пъти Димитрови са се срещали с Бойко Рашков, докато
Коментари Харесай

9 пъти Рашков е приемал обвинените в контрабанда Димитрови в сградата на МВР

„ 9 пъти Димитрови са се срещали с Бойко Рашков, до момента в който е бил министър на вътрешните работи “. Това съобщи Станислав Балабанов по време на съвещание на краткотрайната комисия за следствие на корупционни практики в организацията „ Митници “ и възможното присъединяване на Асен Василев в тях..

Балабанов показа отговори от въпроси, заложени към Министерство на вътрешните работи.

На въпрос дали в Министерство на вътрешните работи са влизали Никола Николов “Паскал ”, Стефан и Марин Димитрови и Петя Банкова, от министерството дават отговор, че от 1 май 2021 година до 12 април 2024 година Марин Димитров е имал персонална среща с Бойко Рашков като вътрешен министър.

„ Марин Димитров и Стефан Димитров са се срещали с Рашков на 15 юни 2021г., 6 юли 2021 година, на 21 юли, 27 август, 6 септември, 28 септември, 22 март 2022 година, 30 март 2022 година “, съобщи Станислав Балабанов.

„ От известието на Министерство на вътрешните работи стана ясно, че и Петя Банкова е имала работни срещи с Рашков ”, изясни Балабанов и разяснява, че Банкова се е виждала и с Кирил Ценкин, който е бил някогашна защита на Кирил Петков, за който и е упорствал да дава отговор за изборите.

От отговорите на Министерство на вътрешните работи излиза наяве, че Живко Коцев не е заявил часовника си, а също по този начин е подаден и сигнал против него за непозволена активност във Велико Търново. “В съответния сигнал се твърди, че Живко Коцев е изпратен във Велико Търново със задача да подкрепя незаконна активност на известно в престъпните среди лице. Посочва се, че след получен сигнал за договорка с огромно количество кокаин, Живко Коцев уведомява индивида, който е разработвал активността. Също по този начин изнася класифицирана информация, с което проваля няколко години труд на почтени и почтени служители на реда и че непозволено се среща с десетки секретни документи и разработки, като постоянно по-късно същите приключват с цялостен и сигурен неуспех ”, съобщи Балабанов, визирайки известието на Министерство на вътрешните работи.

„ Когато е имало подозрения за корупция никой не се е застъпвал по този метод като вас ”, съобщи Йордан Цонев от Движение за права и свободи, обръщайки се към ПП-ДБ.

„ Аз не знам какво повече нашата комисия може да направи. Да вземат правосъдните органи да си свършат работата. Очевидно е, че Бойко Рашков е намесен ”, безапелационен бе Цонев.

Хамид Хамид, също от Движение за права и свободи, съобщи, че методът по който се покрива контрабандата приказва за извънредно огромен проблем по време на ръководството на Рашков.

Венеция Ангова от ПП-ДБ предложи да поканят Бойко Рашков на комисията, с цел да може да зададат въпросите си към него.

Рая Назарян от ГЕРБ-СДС разяснява, че е видно по какъв начин незаконната активност е почнала от 2021г. „ Имаме сериозна активност отвън закона, почнала доста от дълго време и продължаваща до в този момент. Това, че е разкрита и е прекъсната е добре “, счита Назарян. Тя изясни, че е притеснително присъединяване и на към този момент някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР