9 млн. лева ще бъдат осигурени за заплатите на медицинските

...
9 млн. лева ще бъдат осигурени за заплатите на медицинските
Коментари Харесай

9 млн. лева за заплати на медицинските сестри в детски градини и училища

9 млн. лв. ще бъдат обезпечени за заплатите на медицинските сестри в детските градини и учебните заведения.

Така 11 000 медицински експерти ще могат да получат заплатата от 900 лв., написана в настоящия Колективния трудов контракт, в случай че не са я достигнали сега.

Това стана ясно след среща на водачите на синдикатите с министъра на финансите Владислав Горанов и на обществената политика Деница Сачева.

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров разяснява:

" Това ще стане в идващите няколко дни - с министър Горанов и с министър Ананиев ние ще подготвим дружно съответните допълващи общината стандарти това да се случи. През този механизъм да стигнат 9 млн. лв., колкото са нужни по нашите планове, до всички медицински експерти в цялата страна, работещи в учебно и детско опазване на здравето, които не са стигнали 900 лева “.
Продължава митингът в палатковия лагер пред Министерския съвет на синдиката на медицинските експерти и на Гражданска самодейност " Системата ни убива ".
Министър Деница Сачева съобщи:

" На всички, които получават под тази сума, надлежно към този момент ще имат опция да получават 0,15 от минималната работна заплата. Много са хората, които са свързани с нощния труд. Това ще създадем в околните дни и ще предложим промени в Наредбата за структурата и организацията на установяване на работната заплата ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР