9-годишно дете от социален център в Мездра е оперирано в

...
9-годишно дете от социален център в Мездра е оперирано в
Коментари Харесай

Дете от социален център с травма на ръцете е оперирано в „Пирогов“

9-годишно дете от обществен център в Мездра е оперирано в „ Пирогов “, откакто е получило тежки пострадвания по ръцете.

Детето е открито в леглото му с вързани и посинели ръце в събота сутринта от постъпилата нова промяна възпитатели. В петък вечерта и през нощта измежду дежурните е била Ивка Филипова:

„ Децата всички са на памперси, до 8,15 часа слагаме децата да спят и след това почистваме къщата, мием браншове, в 4 часа имаме консуматор, която става нощем, тогава станах, вратите са отворени на децата в стаите, тъй като е доста топло. Тогава надникнахме, само че детето си спеше “.
 БХК: Няма външен надзор върху психиатричните лечебни заведения и обществените домове БХК: Няма външен надзор върху психиатричните лечебни заведения и обществените домове
„ Докладът на Комитета за попречване на изтезанията към Съвета на Европа е фрапантен и демонстрира утежняване на обстановката. Една от...

 То е било завито, добави възпитателката.

Засега има основателно подозрение, че момченцето е вързано с чорапогащник от 21-годишен жител на обществения център. Той е обяснил, че го е направил, тъй като детето е издавало звук с ръцете си.

14 деца и младежи на друга възраст с тежки физически и умствени увреждания са настанени в общественото звено. Директорът му Полина Александрова съобщи:

 „ Дежурните на промяна ще си понесат надлежно отговорността. Ще пристъпим към уволняване “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР