9.8 млн. лева е инвестицията предвидена от EVN тази година

...
9.8 млн. лева е инвестицията предвидена от EVN тази година
Коментари Харесай

EVN  са инвестирали почти 10 млн. лева в ел. мрежата в Смоля...

9.8 млн. лв. е инвестицията планувана от EVN тази година в Смолянска област, заяви на среща с регионалният шеф на Смолян Стефан Сабрутев районният управител на EVN Александър Сипек. Заедно с Калина Трифонова-зам.-председател на сдружението те организираха среща с регионалния шеф за готовността на сдружението преди зимния сезон.

Сипек уточни, че от вложените 2 милиарда лева вложения от EVN в инфраструктура и услуги в страната, близо 136 млн.лв. са в развиването на мрежата и повишение сигурността на зареждането в област Смолян. Дружеството разполага с квалифициран авто парк за зимни условия от 392 високопроходими коли, 9 моторни шейни, 2 АТВ и 9 UTV, оборудвани с вериги и профилирана верижна машина. Към 31 септември всички уреди са инспектирани, като установените недостатъци при инспекцията са отстранени. Подменени са 4 200 стълбове, 150 км проводници, 7400 изолатори за СрН, 320 разединители и прекъсвачи СрН, 4300 са санираните и почистени фундаменти. Разписани са и правила за деяние в спешни обстановки, регистрираха от управлението на сдружението.

„ Действително поставяме старания, с цел да извлечем най-хубавото от опциите, с които ние разполагаме. Смятам, че в района постоянно сме успявали да вложим средствата по най-хубавия метод “, сподели Сипек. Той добави, че с действието на новите КЕЦ-ове доста е усъвършенствана връзката с общинските кметове и виновните институции по време на спешни обстановки.

Сабрутев съобщи, че от страна на  областната администрация могат да разчитат на цялостно подпомагане, тъй че с общи старания да се вземат решение проблемите на жителите на района.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР