89 млн. лв. ще струва ремонтът на 52 км от

...
89 млн. лв. ще струва ремонтът на 52 км от
Коментари Харесай

Ето защо ремонтът на АМ Тракия струва с 30 млн. по-скъпо

89 млн. лева ще коства ремонтът на 52 км от Автомагистрала " Тракия " в сектора Чирпан - Стара Загора в посока Бургас. Това изясни районният министър Петя Аврамова на днешния парламентарен надзор.

Стана ясно, че разликата в оповестената стойност на ремонта идва от това, че през 2019 година планирана стойност от 60 млн. лева е била на база проучване на 40 км от трасето от специалисти от Института по пътища и мостове. Стойността от 89 млн. лева е към този момент за ремонт на 52 км от автомагистралата, т.е. с 12 км повече, и е получена на база на действителни цени по подписаните контракти.

Ремонтните действия на първите 12 км от 156-и км след пътен възел " Белозем " до 168-и км преди пътен възел " Оризово " е почнал при започване на октомври и е планувано да завърши в края на месеца или началото на идващия, след което ремонтът да продължи с оставащите 40 км от " Оризово " до Стара Загора.

Дейностите, които включват монтаж на ограничаващи системи, произвеждане и монтаж на пътни знаци, полагане на хоризонтална маркировка, които са включени в общата стойност за довеждане докрай на строително-ремонтните действия, ще бъдат изпълнени от компании, които имат подписани контракти с АПИ по процедура по Закона за общестените процедури.

Ремонтът се извършва от сдружението " Автомагистрали ", с което АПИ има контракт след извършена открита процедура по Закона за публичните поръчки. Гаранционният период е три години от датата на гаранционния протокол, посочи още Аврамова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР