86-и ден на гражданско недоволство. Близо три месеца от началото

...
86-и ден на гражданско недоволство. Близо три месеца от началото
Коментари Харесай

Близо три месеца от началото на протестите: "БОЕЦ" организират акция под надслов "Гражданска "Панорама"

86-и ден на гражданско неодобрение. Близо три месеца от началото на митингите настояванията на участниците в тях остават непроменени - оставки на държавното управление и на основния прокурор, въвеждането на отдалечено и машинно гласоподаване, предварителни избори, както и привикване на Велико национално заседание за промени в Конституцията.

Тази вечер съдружие " БОЕЦ " провеждат акция под надпис " Гражданска " Панорама " пред постройката на Българска национална телевизия. Събитието е с начален час 19.30 ч. - час и половина преди началото на едноименното предаване в ефира на националната телевизия.

Припомняме, че на три пъти участници в митингите блокираха постройката на Българска национална телевизия, до момента в който предаването тече, в опит да осуетят напускането на гостите. Първият път ръководителят на групата на ГЕРБ в Народното събрание Даниела Дариткова и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прекараха повече от час в постройката, преди да бъдат изведени благодарение на полицията. По същия метод се наложи да изоставен постройката и общественият министър Деница Сачева, както и здравният министър Костадин Ангелов.

Тази вечер посетител в " Панорама " по Българска национална телевизия е правосъдният министър Десислава Ахладова, която ще разяснява отчета на Европейска комисия за господство за закона. Припомняме, че ръководещите одобриха документа като позитивен, макар че показва нерешени проблеми в региона на правосъдната система, битката с корупцията и свободата на словото. Наред с останалите претенции, протестиращите упорстват и за оставката на генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков, тъй като съгласно тях публичната медия работи в услуга на властта.

По традиция протестиращите ще се съберат довечера на площад " Независимост ".

Снощи Арман Бабикян оповести резултатите от гласуването в Комисията за цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Европарламента. Комисията LIBE одобри план на резолюция, с която изрично поддържа протестиращите българи и законните им претенции.

Според “Отровното трио “ резолюцията на Комисията е резултат точно от продължаващите към този момент 86 дни на неодобрение против властта.

Ораторите показаха упованията си за огромна проява в събота, за когато е оповестено и четвъртото Велико национално въстание.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР