8530 ученици от 1 до 12 клас трябва да прекрачат

...
8530 ученици от 1 до 12 клас трябва да прекрачат
Коментари Харесай

Училището, в което днес няма да удари първият звънец

8530 учениц и от 1 до 12 клас би трябвало да прекрачат прага на учебните заведения в община Шумен през днешния ден.

Нито един от тях обаче няма да влезе в класната стая в село Дибич. Тази година ОУ " Н.Й. Вапцаров " няма да отвори вратите си , а в двора му към този момент са се настанили високи треви. Възпитаниците на дибичкото учебното заведение би трябвало да пътуват до прилежащи обитаеми места, откакто школото бе закрито.
 Училището бе закрито с решение на ОбС-Шумен dariknews.bg
26 деца от първи до седми клас ще продължат образованието си в VI ОУ „ Еньо Марковски " в Шумен. За учениците е обезпечена опция за целодневно образование, храна и превоз.

Училището в Дибич пред закриване

Останалите деца са избрали други учебни заведения. Едно от тях е седмокласничката Силвена . Тя ще учи във Второ ОУ „ Д-р Петър Берон “ в Шумен.

Майка й Павлина Стаменова обаче се тормози от преместването в регионалния град . Най-вече се тормозя от пътуването - по какъв начин ще пътува до там, вечер по какъв начин ще се прибира, споделя Павлина.
 Училището бе закрито с решение на ОбС-Шумен dariknews.bg
Ходенето на учебно заведение в друго обитаемо място ще излиза и по-скъпо, съгласно родителя. Билетчето е 1 лев, с карта ще е към 25 лева, само че би трябвало и най-малко по 5 лв. да й даваме да има за деня, споделя майката. 

Децата от закритото учебно заведение в Дибич ще продължат образованието си

Според Павлина пътуването, новите учители и деца ще стресират щерка й. След 7 клас й предстоят и матури, доста е обезпокоена, споделя тя. 
 Училището бе закрито с решение на ОбС-Шумен dariknews.bg
Основното учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров “ в Дибич беше закрито с решение на Общинския съвет от 27 април тази година поради понижаване на броя на учениците. През година те бяха едвам 53 и учеха в 4 слети паралелки.
 Училището бе закрито с решение на ОбС-Шумен dariknews.bg
За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК. Там чакаме и вашите мнения. По тематиката Колко коства един възпитаник на фамилния бюджет?
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР