85 бебета под 1-годишна възраст са тествани положително за коронавирус

...
85 бебета под 1-годишна възраст са тествани положително за коронавирус
Коментари Харесай

Десетки заразени бебета в Тексас

85 бебета под 1-годишна възраст са тествани позитивно за ковид в един и същи окръг в Тексас, оповестява Си Би Ес. Местните чиновници приканват жителите да оказват помощ за прекъсване на разпространяването на болестта в миг, в който щатът се трансформира в една от най-новите горещи точки.

В тексаския окръг Нюейсис, където се намира Корпус Кристи, броят на новите случаи на ковид скочи през юли . Вирусът е заразил десетки бебета, а локалните чиновници приканват хората да носят маски и да съблюдават обществена отдалеченост.

Окръг Нюейсис е с най-бърз напредък на новите случаи приблизително за седем дни от всеки различен окръг в щата “, споделя Петер Занони, кмет на град Корпус Кристи. В Корпус Кристи има към 8100 случая на ковид и 82 смъртни случая, свързани с вируса.

В други тексаски окръзи като Камерън и Идалго ситуацията е ужасяващо , като здравните чиновници се запасяват с хладилни камиони, с цел да съхраняват телата, а могилите се пълнят с гробове.

От януари здравните управляващи са открили повече от 3,6 милиона случая на COVID-19 в Съединените щати. Почти 140 000 души са починали съгласно университета „ Джонс Хопкинс “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР