83% от служителите в световен мащаб са загрижени за работата

...
83% от служителите в световен мащаб са загрижени за работата
Коментари Харесай

83% от служителите в световен мащаб са загрижени за работата си

83% от чиновниците в международен мащаб са загрижени за работата си, а увеличението на неравенството в приходите подкопава доверието в капитализма по света, демонстрира изследване, извършено от компанията за връзки с обществеността Еделман преди започващата на следващия ден среща на международния хайлайф в швейцарския ски курорт Давос, заяви AP.

От интервюираните 56% считат, че капитализмът вреди, в сравнение с оказва помощ, макар следващата година на стабилен стопански напредък и съвсем цялостна претовареност в доста развити страни.

„ Ние живеем в абсурд за доверието “, споделя Ричард Еделман, изпълнителен шеф на Edelman, които организират изследвания си за доверието в последните 20 години. 

Въпреки че връзката сред икономическия напредък и вярата в системата остава в разрастващите се области като Близкия Изток и Азия, изследването откри, че възходящото неравноправие в доста богати страни е асъдействало за намаляване на доверието в капитализма.

„ Корупцията, неприятни корпоративни практики и подправените вести унищожават доверието “, сподели Еделман. Други фактори с отрицателно влияние са и страховете от автоматизация на работното място, неналичието на образование и имиграцията.

Бизнесът и неправителствените организации са институциите, на които хората най-вече се доверяват да се оправят с световни проблеми, което е удар за държавните управления, подкопани от популистката и партизанската политика, разясняват създателите на проучването в отчета към него, оповестен през днешния ден.

Въпросите, свързани с климата, са измежду най-важните и бизнес водачите към този момент не могат да отклоняват паниките на обществото, защото марките им могат бързо да бъдат опетнени при липса на етичност.

Съвсем неотдавна изпълнителният шеф на BlackRock Лорънс Финк съобщи, че неговата компания, която ръководи към 7 трилиона $ на вложители, ще сложи изменението на климата и устойчивостта в центъра на своя метод за вложение. Credit Suisse от своя страна, след митинг от активността си в клон в Швейцария, съобщи, че ще спре да влага в нови електроцентрали, работещи на въглища.

Гигантът на потребителски артикули Unilever даде обещание да понижи на половина потреблението на пластмаса до 2025 година

„ Бизнесът е катализатор за смяна “, сподели Еделман.

Проучването включва 30-минутни онлайн изявленията в 28 страни сред 19 октомври и 18 ноември с повече от 34 000 души по целия свят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР