83-годишният Арналдо, родом от град Модена, живял в продължение на

...
83-годишният Арналдо, родом от град Модена, живял в продължение на
Коментари Харесай

Като по филм: Мъж живя 7 месеца на летище

83-годишният Арналдо, родом от град Модена, живял в продължение на 7 месеца на летището на град Болоня. Историята на пенсионера прилича единствено частично тази на героя на Том Ханкс от кино лентата „ Терминалът ". И Арналдо като Виктор Наворски от творбата на Стивън Спилбърг спял на аеропорта, само че не поради невалидни документи, а поради финансови проблеми. Възрастният човек се „ заселил " в зоната за чекиране на летище „ Маркони " през юли 2023 година Бившият съветник във винарската промишленост получавал обществена пенсия, само че не успявал с нея да заплаща наем за жилище. Дълго време живял на улицата. По-късно решил да прекарва нощите си пред летището на Болоня. През есента обаче влезнал на топло в зоната за чекиране.

Стюарди, стюардеси, водачи му носели порции храна, кафе, сандвичи, снабдили го и със спален чувал. Някои от време на време го канели на вечеря в дома си. През деня пенсионерът прекарвал времето си седнал на алена скамейка на партера, а вечер се настанявал със спалния си чувал и със покривка в един от ъглите. „ Сутрин се разсънвам в 5 часа, отивам в тоалетните на летището, мия се и се бръсна. След това сядам на нормалното си място, бърборя си с някои от пасажерите и по този начин си минава денят ", описа Арналдо пред медиите. Той добавя, че изключително близка по време на одисеята му станала стюардесата Барбара Локонте, която даже го приютила в дома си за няколко дни. Мечтата му била един ден да се качи дружно с нея и брачна половинка й на аероплан за Исландия, с цел да види северното зарево. С помощта на Барбара пенсионерът съумял да се измъкне от „ живота " си на летището.Историята на Арналдо била разказана в медиите на Болоня и за малко време той станал известен.

Намесило се и кметството, което незабавно задействало обществените си служби, написа 24 часа. Италианецът бил настанен за две нощи в хотел, след което бил изпратен в конструкция за обществено слаби хора до Модена.От общината на Болоня споделят, че в случай че знаели за случая, щели да се намесят още преди време, както се прави и при стотици други сходни обстановки.

Историята на Арналдо беше разказана от доста медии в Италия, по тази причина и бил покрит от претенции за изявленията. Той обаче мечтае единствено „ за една стая, баня и котлон за готвене ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР