83-годишната Виолета Пригожина е била санкционирана заради връзката й с

...
83-годишната Виолета Пригожина е била санкционирана заради връзката й с
Коментари Харесай

Парадокс: Майката на Пригожин спечели обжалване в съда на ЕС за санкциите срещу нея

83-годишната Виолета Пригожина е била глобена поради връзката й с нейния наследник, чиято частна войска от наемници играе основна роля във военните дейности в прилежащата на Русия страна.

 

Общият съд на Европейски Съюз – вторият по сан европейски арбитражен съд на блока, е заличил на 8 март името й от листата.

 

Въпреки че Пригожин “е виновен за дейностите си против териториалната целокупност, суверенитет и самостоятелност на Украйна ”, връзката сред майка и наследник “се основава само върху фамилните им връзки и заради това не е задоволително съображение за включването й в оспорвания лист ”, постановили съдиите.

 

Решението на съда обаче е само за първото й включване в листата през февруари 2022-а.

 

Санкциите против нея са били възобновени шест месеца по-късно и би трябвало да се анулират от различен правосъден състав в друго дело. Така че на процедура активите й остават замразени, а възбраната против нея да пътува в Европейски Съюз остава.

 

Европейската комисия пък заяви, че сега изследва присъдата, която предстои на обжалване.

 

Пригожина е измежду първите човеци, глобени по отношение на съветските акции против Украйна. На 23 февруари – един ден преди началото на военните дейности, Европейски Съюз наказа съвсем 400 души откакто Кремъл разгласи независимостта на Донецк и Луганск..

 

С което описът на осъдените надвиши 1400 души поради съветската експанзия, в това число и поради анексирането на Крим през 2014-а.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР