„Отпадна още едно от опасенията на всички наши опоненти, които

...
„Отпадна още едно от опасенията на всички наши опоненти, които
Коментари Харесай

Борисов уредил парите за „Струма“

„Отпадна още едно от опасенията на всички наши съперници, които споделяха, че автомагистрала „Струма“ няма да бъде завършена“, съобщи транспортният министър Ивайло Московски в коридорите на Народното събрание, ден откакто стана ясно, че Европейската комисия е одобрила плана за построяването на автомагистралата и са отпуснати 628 млн. лв. европейско финансиране. Той акцентира, че персоналната интервенция на премиера Борисов оказала въздействие Европейската комисия да ни даде парите. „АМ Струма към този момент е един необратим процес“, безапелационен бе той.

Регионалният министър Николай Нанков посочи, че националното съфинансиране ще бъде 111 млн. лв.. Той добави, че срокът за осъществяването на най-дългия сектор – от Кресна до Сандански, е май 2019 година, само че секторът ще бъде пуснат предварително – през ноември идната година. Срокът за осъществяването на правата сред Благоевград и Крупник също е до края на 2018 година

За тунела „Железница“ е пусната социална поръчка и след избирането на реализатор, срокът е 3 години.
Министър Нанков акцентира, че 4-5 екоорганизации са спъвали плана,, само че 23 други зелени организации са го подкрепяли. Той увери, че се съблюдават всички екоизисквания. „Търсим баланса“, безапелационен бе строителният министър.

Нанков изясни, че най-голямото предизвикателство е построяването на правата през Креснеското дефиле, което ще стартира през 2019 година и би трябвало да приключи през 2023 година

Според него решението придвижването в посока София да се прави по нов път, източно от дефилето, е най-хубавото и е съобразено с мнението на еколозите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР