„Лудогорец“ отпадна от Лига Европа с антирекорд. За първи път

...
„Лудогорец“ отпадна от Лига Европа с антирекорд. За първи път
Коментари Харесай

Снишаването на орела

„Лудогорец“ отпадна от Лига Европа с антирекорд. За първи път в историята си „орлите“ не съумяха да запишат победа в груповата фаза на шампионата. Тимът от Разград стигна до реми в прощалната си евро-вечер против „ Цюрих “ – 1:1. Така българският отличник се сбогува с шампионата след 4 извоювани точки от 6 изиграни срещи.

Участието на „ Лудогорец “ в групите на Лига Европа бе трето, като в предходните два случая отборът стигаше до елиминациите в конкуренцията. През 2013 година „ орлите “ завоюваха своята група в конкуренцията на ПСВ (Айндховен), „ Динамо “ (Загреб) и „ Черно морец “ (Одеса). В следствие „ зелените “ играха осминафинал.

През сезон 2016/17 клубът от Разград остана втори в група с „ Хофенхайм “, „ Истанбул ББ “ и „ Брага “. Отборът отпадна в идващия кръг, само че след мачове с „ Милан “.

В тези две участия „ зелените “ записаха общо седем триумфа.

Победите на терена носеха освен популярност, само че и пари.

Преди два сезона „ Лудогорец “ приключи трети в групите на Шампионска лига и отпадна на 1/16-финалите в Лига Европа от „ Копенхаген “. Тогава в касата влязоха близо 20 млн. евро. Преди година тимът проработи в пъти по-малко, като отпадна на същата фаза на конкуренцията, само че от „ росонерите “. Тогава първенецът на Първа лига мина през групите на Лига Европа и поради това постъпленията бяха близо 6 млн. евро. Сега приходите още веднъж ще са по-малко. Отборът проработи 660 хиляди евро от квалификациите в Шампионската лига. За цялото си присъединяване в Лига Европа предстоящите финансови приходи възлизат на съвсем 4 милиона. Така в касата на клуба се чакат генерирани сред 4,7 и 5 млн. евро. Сума, която се равнява на бюджетите на 90% от съперниците на „Лудогорец“ в България, само че в Разград знаят, че парите можеха да са доста повече.

В „Лудогорец“ обаче няма на кого да се сърдят. Те зададоха висок стандарт на показване и поради това разочарованието в техния лагер е толкоз огромно.

„Това обаче е действителността – сподели Светослав Дяков, капитан на отбора. – За равнището на „Лудогорец“ индикаторите ни в Лига Европа не са положителни. Искахме повече точки. Отново надиграхме противник, в този момент „Цюрих“, само че и още веднъж не спечелихме. Дано се върнем след година по-силни в Европа“.

Бразилецът Вандерсон, един от най-хубавите играчи в Разград, също бе печален от представянето на отбора в евротурнирите.

„Разочаровахме доста хора – сподели халфът. – Поздравявам съотборниците си за желанието, което показахме в последния ни мач в шампионатите. Топката не искаше да влезе, макар многото шансове. Това обаче е част от футбола“.

Въпреки отпадането, Антони Здравков, треньор на „ Лудогорец “, похвали играчите си.

„ 4 точки от 6 мача? Смятам, че в нито един от дуелите, които играхме под мое управление, не сме били по-слабият на терена, в противен случай – бяхме по-стойностният тим – сподели Сухия. – Рано е да се приказва за прехвърляния и попълнения. Има пауза, в която да се реши какво би трябвало да се свърши “.

Отборът обаче се нуждае от възобновяване. Настоящите играчи имат потребност да им „ замирише “ на свежа кръв, с цел да покажат, че още могат да се мерят с огромните в Европа. В противоположен случай, орелът ще продължи да се снишава. Въпросът е дали той се готви за кацане или набира сили за нов полет нависоко.

Снимка СПОРТАЛ
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР