„Има всякакви предизвикателства и кризи, през които трябва да преведем

...
„Има всякакви предизвикателства и кризи, през които трябва да преведем
Коментари Харесай

Гечев: Ако НС гласува военна помощ за Украйна, излизаме от коалицията и отиваме на избори

„Има всевъзможни провокации и рецесии, през които би трябвало да преведем страната, и обединението би трябвало да бъде постоянна. Не можем да си позволим да внасяме спомагателен шум“. Това съобщи пред Нова тв депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев.

По думите му, даже и Народното събрание да гласоподава военна помощ за Украйна, водачът на Българска социалистическа партия и министър на стопанската система Корнелия Нинова няма да подпише за експорт на оръжие и ще излезе от ръководството, т.е. ще се отиде на нови избори. „ Ако Народното събрание вземе такова безразсъдно решение – ние няма да участваме и ще излезем от обединението ”, безапелационен беше той.

„ При създалата се обстановка от неделя, съвсем съм сигурен, че няма да подкрепим и втория претендент за поста за началник на Българска народна банка. Не желаеме да взимаме страна и да се противопоставяме на нашите сътрудници в обединението. Българска социалистическа партия е партия, която внася успокоение. Нямаме предпочитание да задълбочаваме раздора и да поддържаме другата кандидатура ”, съобщи Гечев в коментар за избора на новия гуверньор на Българска народна банка.

„ Ние сме по-малкият сътрудник в коалиция и подходихме заслужено и умерено и изчакахме да забележим какво ще предложат нашите сътрудници ”, уточни той в отговор на въпрос за какво той не се е кандидатирал за началник на националната банка. Той акцентира, че в случай че не се избере нов шеф на финансовата институция, отпред ще остане Димитър Радев, който е и в този момент. „ А да му бъде препоръчан още един мандат – всичко е допустимо. Може да има и нови оферти ”, уточни Гечев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР