82 души са заразени с COVID-19 в Дома за възрастни

...
82 души са заразени с COVID-19 в Дома за възрастни
Коментари Харесай

Още заразени с коронавирус в домовете за възрастни хора във Варненска област

82 души са заразени с COVID-19 в Дома за възрастни хора " Св. Георги " край Варна. Починалите там са трима. Сред заразените има и шестима души от персонала - доктор, медицински сестри и хигиенист. Най-тежко е състоянието на лекаря, който е настанен в инфекциозното отделение на Университетската болница " Света Марина " в града.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11073
Днес стана ясно, че има заразена жена и в друг старчески дом - " Гергана ". Състоянието ѝ не е тежко. Направени са тестове на всички контактни лица. Очаква се резултатите да бъдат готови утре.

33 нови случаи на COVID-19 в дом " Възраждане " в Русе

Областният управител на Варненска област Стоян Пасев съобщи, че болните от дом " Свети Георги " няма да бъдат местени, а ще бъдат отделени на друг етаж.

В такъв тип заведение хората са трудноподвижни, над осемдесетте, поне с едно придружаващо заболяване. Така, че взехме решение на Щаба да останат там. Всяка болница даде медицински екипи, доктори, медицински сестри, т.е ще се въртят на ротационен принцип и ще се оказва медицинска помощ на място. Не са в тежко състояние повечето. В дом " Гергана " само един случай има установен, заяви Пасев, цитиран от БНТ.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11073  Д-р Симидчиев уточни коя ваксина против COVID-19 ще бъде най-ефективна Д-р Симидчиев уточни коя ваксина против COVID-19 ще бъде най-ефективна  Вътрешният министър на Индия влезе в болница поради COVID-19 Вътрешният министър на Индия влезе в болница поради COVID-19  50-годишен мъж е следващата жертва на COVID-19 в Русе 50-годишен мъж е следващата жертва на COVID-19 в Русе
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР