8000 декара площ горят край хасковските села Брягово, Любеново и

...
8000 декара площ горят край хасковските села Брягово, Любеново и
Коментари Харесай

В Хасковско горят 8000 декара, половината са гори


8000 декара повърхност горят край хасковските села Брягово, Любеново и Родопи. От тях близо 4000 дка от тях са горски фонд, заяви шефът на Главна дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " гл. комисар Николай Николов, който дойде през днешния ден на обяд на мястото на пожара.

По думите му в потушаването на пламъците вземат участие 93-ма пожарникари, горски чиновници и военнослужещи. Комисар Николов изясни и кои са проблемите, които чака при този пожар. Смяната напразно и усилването му, което се чака следобяд, вероятно ще сътвори някакви проблеми, сподели още той.

Николов обаче чака, че обстановката ще се възстановява и на място да останат единствено хора на дежурство, които да обикалят периметъра.

Разследването на пожара се пое от Районна прокуратура Хасково. Основната версия е, че огънят е тръгнал поради човешка немарливост. Районният прокурор Румен Сираков посочи, че досега няма обвинен или задържан.

Локализиран е и пожар в базата на цех за преправяне на боклуци в с. Шишманци край Раковски, осведоми пресцентърът на Министерство на вътрешните работи. От замерването на въздуха не е открита централизация на рискови частици, се акцентира в известието. Не са регистрирани сериозни равнища, рискови за живота и здравето на хората,потвърди и основен комисар Николов.

Независимо от това той се обърна към жителите на селата към Шишманци да уплътнят добре прозорците и да затворят вратите, до момента в който не получат информация, че нещата са изцяло безвредни.

Намираме се в тежка пожароопасна обстановка на територията на цялата страна и би трябвало да бъдем деликатни, с цел да не провокираме пожари, а в случай че видим такива, навреме да предупредим, прикани Николай Николов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР