800 000 лева са задълженията на свищовската болница към момента.

...
800 000 лева са задълженията на свищовската болница към момента.
Коментари Харесай

Свищовската болница има 800 000 лв задължения

800 000 лв. са отговорностите на свищовската болница все още. Това сподели кметът Генчо Генчев. Той заяви, че преди няколко седмици лечебното заведение е изтеглило заем в размер на 500 000 лв.. Така действителните отговорности на болничното заведение възлизат на 300 000 лв..
Кметът напомни, че при започване на мандата на актуалното управление на Общината задълженията са възлизали на 1,2 млн. лв.. Той акцентира, че заплатите на личния състав нe са изплатени до месец септември.
„ Това демонстрира, че Общината е ангажирана към опазването на здравето. Набелязали сме още ограничения, които занапред би трябвало да се случат в лечебното заведение, да се опитаме да дадем в допълнение материално стимулиране на работещите при по-голяма натовареност. Предстоят още провокации пред болничното заведение, само че считаме, че с общи старания дружно всички лекари, Община, ще се оправим. Когато вървим в една посока, нещата се случват “, уточни Генчо Генчев.
Той заяви, че от повече от седмица Хирургичното поделение се оглавява от доктор Пламен Енчев, който е родом от Свищов. „ Още няколко свищовски лекари се върнаха в лечебното заведение. Продължаваме да търсим лекари и тези, които са напуснали лечебното заведение, ги помолим да се върнат още веднъж в нашата болница, тъй като са положителни експерти. И сега разполагаме със експерти, само че не задоволително да окомплектоваме отделенията. Окомплектоваме ли отделенията с друг тип експерти това дава опция и за повишение на клиничните пътеки при договарянето с Касата. По този метод ние усилваме приходите в лечебното заведение “, добави Генчо Генчев, представен от Фокус.
Той уточни, че положението на МБАЛ „ Д-р Димитър Павлович “ е било обсъждано по време на среща с министърa на опазването на здравето проф. Николай Петров. На срещата е участвал и шефът на лечебното заведение доктор Венцислав Михов. По думите на Генчев министърът е останал удивен от подписаните контракти, които са в интерес на болничното заведение. „ Той даде доста позитивна оценка за политиката, която се води във връзка с стопански преференциални контракти, подписани с снабдители и контрагенти, което заздравява лечебното заведение. Министър Петров ни даде доста препоръки във връзка с сключването на контракти, с цел да не сме уязвими и притиснати след това от снабдители и контрагентите на разнообразни типове услуги, с които е принудена да работи общинската болница. Аз считам, че срещата ни беше ползотворна. Набелязали сме това, което сме подготвили като планове, които ще се случат в лечебното заведение, и това, което следва да се случи в новата финансова година 2018-а. Аз считам, че вървим по верния път във връзка с политиката на лечебното заведение и няма да изкривим от този път, тъй като финансовите резултати са налице “, уточни Генчо Генчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР