80 човека в кюстендилското село Соволяно останаха без работа, след

...
80 човека в кюстендилското село Соволяно останаха без работа, след
Коментари Харесай

Пандемията удари цяло бг село, десетки останаха без работа

80 индивида в кюстендилското село Соволяно останаха без работа, откакто поради въведеното изключително състояние някои от секторите на стопанската система стопираха активността си. Това съобщи струма.бг.

„ Това са хора, работещи в почивния дом, кафенета, заведения за хранене, водачи на рейсове, строителни фирми”, осведоми кметът на обитаемото място Пламен Илиев. „ Почти без работа към този момент са и горските работници”, добави още той.

„ Дори и на борсата, въпросът е какъв брой ще получават, на какъв брой са били осигурявани… Може ли водач на рейс да бъде обезпечаван на 520 лв., какъв брой ще получи в този момент – 370 лв.. Имат заем 300 лв., брачната половинка му е в болнични, по какъв начин ще живеят, а са младо семейство? “, обезпокоен е управникът.

В обитаемото място от Социалния патронаж са подкрепени повече от 10 индивида, всички по стратегия „ Топъл обяд “, двама от тях са обществено слаби, избрани от БЧК.

„ Седим си у нас, вървим по градината. Мъчно ми е, че децата не идват, но съблюдават карантината. От два месеца не съм виждала никого. Имам си брачен партньор, не съм сама, компания си вършим, само че не е лесно”, споделя и Красимира Кадифкина.

„ Всеки се пази, всеки си седи у дома и гледа да е на разстояние. Малко е некомфортно, тъй като сме все затворени. Минава денят, копая градината, разхождам кучето”, споделя пък от своя страна Лиляна Атанасова.

Кметът на Соволяно изрази угриженост и за идната черешова акция, към която няма никаква информация, както и от това, че е сезонът, в който има за почистване речни корита, паркове, улици.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР