80, а не 50 лева да е помощта за небитовите

...
80, а не 50 лева да е помощта за небитовите
Коментари Харесай

80 вместо 50 лева за мегаватчас помощ за небитови потребители?

80, а не 50 лв. да е помощта за небитовите за всеки нужен мегаватчас за октомври, ноември и декември. На този вид за непосредствено подкрепяне на бизнеса, лечебни заведения, учебни заведения, детски градини, ВиК сдружения, жп и градски превоз се е спряло държавното управление. Решение в сряда не е взето, само че в късния следобяд във финансовото министерство работна група е писала постановлението, което вероятно да се одобри, оповестява.

Не са били признати предложенията на бизнес и синдикати, които желаеха да получат непосредствено 75% от разликата сред прогнозната пазарна цена, избрана от КЕВР на 1 юли, която е 119 лева за мегаватчас, и пазарната цена. След съвещания с външни специалисти се е стигнало и до мнението, че връщането на всички към снабдител от последна инстанция значи контролиран пазар. Такава мярка заплашвала с наказателна процедура, която щяла да излезе по-скъпо.
 Рекордна цена на тока у нас. Бивш народен представител зове страната да вземе ограничения Рекордна цена на тока у нас. Бивш народен представител зове страната да вземе ограничения
Пореден връх в цената на тока е регистриран на Българската самостоятелна енергийна борса. На сегмент “Ден напред ” за доставк...

Обсъждало се какъв да е админ на директните заплащания. Смята се, че това може да е фонд “Сигурност на електроенергийната система ”, можело обаче и да е различен. Помощта щяла да е към 480 млн. лева и да е от свръхпечалбите в държавната енергетика и най-много от АЕЦ “Козлодуй ”, споделиха осведомени. Заедно с ограниченията на КЕВР за понижаване на цената на доставчика от последна инстанция с до 30 лева компаниите, които са към този снабдител, ще получат общо помощ към 100-110 лева за мегаватчас.

Надявам се да не е правилно това, което чух, сподели един от водачите на протестиращите във вторник. Ако заплащането е 80 лева, това е нищо, разяснява той, само че посочи, че не знае какво е решението. Представителят на бизнеса направи сметка, че при междинна пазарна цена за октомври от 360 лева и планирана 119, то разликата е 241 лева, т.е. заплаща се 1/3 с тези 80 лева А за обстановката през август и септември, попита още той. Подготвят и други ограничения, като търгове с ток на “Козлодуй ” след стартирането на VI блок, нормативни промени и пакет законови, които да са подготвени за новия парламент. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР