8 млн. лв. са събрани от българските граждани чрез ало

...
8 млн. лв. са събрани от българските граждани чрез ало
Коментари Харесай

Ало измамници заработиха 8 милиона през 2018-а

8 млн. лева са събрани от българските жители посредством „ ало измами “ за 2018 година Това сочи статистиката на Министерство на вътрешните работи. Данните огласи националният представител от ГЕРБ Ивелина Василева по време среща с възрастните хора в комплекс „ Зорница “ в Бургас- част от акцията на бургаските депутати: „ Заедно против ало измамите “.

Василева, дружно с Дияна Саватева, депутат от ГЕРБ, представителят на ОД на МВР-Бургас Цветелина Рандева и контрольор Иван Панайотов от Министерство на вътрешните работи извадиха на ярко най-честите механизми за измами, обясниха методите за противопоставяне и насочиха апел дружно да изградим преграда против измамниците.

„ Голяма част от пострадалите са интелигентни хора, измежду тях има и проектант, предал 100 000 лева Това е сигнал, че против нас е изправен доста еластичен „ противник “, съобщи Дияна Саватева. И акцентира, че най-хубавата реакция при подозрително позвъняване е да се затвори телефона, а по-късно и да се свържат с позат.

„ Запомнете, че няма по какъв начин полиция, прокуратура или обществено подкрепяне като институции да ви изискат пари - това е друга доста публикувана скица. При подозрения за злополука с потърпевш непосредствен -обадете се на фамилията си, на 112 или на КАТ. Само това са достоверни източници на информация “, сподели Цветелина Рандева.

От полицията показаха редица случаи за измами в цялата област. Комплекс „ Зорница “ също не прави изключение, като с изключение на възрастни хора, на прицел са и млади фамилии. Бум на измами е имало през лятото с „ освобождение “ на климатици, импорт от Турция, от митницата, както и с обмяна на турски лири по подправен курс.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР