8 месеца след смъртта на Димитър Малинов от Цалапица и

...
8 месеца след смъртта на Димитър Малинов от Цалапица и
Коментари Харесай

Близки на убития Митко: Сега за Рангел е по-добре да каже истина

8 месеца след гибелта на Димитър Малинов от Цалапица и 4 месеца след интензивно търсене, Рангел Бизюрев към този момент е на българска земя. Той бе екстрадиран нощес от Кралство Дания в България. Близките на Митко към този момент са спокойни и приканват Бизюрев да каже цялата истина, тъй като това за него ще бъде по-добре.
Прочетете още
" Вчера станаха осем месеца от убийството на Митко. Надяваме се оттук насетне всички, които са взели участие в убийството по един или различен метод, да бъдат разкрити. Искаме истината за какво Митко беше погубен и съответни присъди ", сподели майката на убития Митко пред TrafficNews. По думите ѝ няма по какъв начин Рангел самичък да извърши това закононарушение.

“С автомобила на близнака, който е на името на татко му към оня миг, е извозено тялото. Как никой от тях не се обади на 112, по какъв начин никой не се уплаши ", попита Атанаска Бакалова.

“Aко му бяха дали първа помощ Митко можеше да е жив. Искаме да знаеш каква е повода за убийството, тъй като Митко и Рангел не бяха толкоз близки ”, добави дамата.

 Атанаска съобщи, че в случай че види Рангел би му споделила да си каже цялата истина и кой какво е сторил във съдбовната нощ. Близки на Митко също разясниха, че загубата им е доста тежка и желаят правдивост.

Майката на убития Димитър Атанаска Бакалова е безапелационна, че близнаците са съучастници в закононарушението и упорства те да бъдат упрекнати за това.

“Аз упорствам за нов следствен опит. Правилното място на убийството не е на площада, а в глуха улица. Камерата запечатват всичко и се вижда по какъв начин момче бяга към мястото ”, добави дамата.

30-годишният Бизюрев бе притеглен като обвинен задочно от Окръжна прокуратура-Пловдив за това, че на 20 юли в Цалапица, съзнателно е умъртвил 24-годишния Димитър Малинов, като убийството е осъществено с особена свирепост. Днес той ще бъде конвоиран до Пловдив, а от прокуратурата в града се чака да изискат непрекъснатото му задържане. В Пловдив ще стартират и разпитите с Рангел, който би трябвало да даде цялостни показания за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица.

 Разказът за съдбовната нощ ще бъде основен в делото за укривателство против двамата арестувани близнаци от Цалапица. Според околните на Митко двамата са съучастници в убийството. Преди кацането на самолета от Мюнхен през вчерашния ден, външният министър в оставка Калин Стоянов написа в своя фейсбук профил, че е поел персонален ангажимент към околните на убития в Цалапица Димитър Малинов, че посоченият за причинител Рангел Бизюрев ще бъде открит, арестуван и върнат в България, с цел да се изправи пред българския съд. Днес майката на Митко му благодари пред месиите, като сподели, че е извършил обещаното.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР