8 години затвор за Анка Михайлова от Пловдив, убила осиновената

...
8 години затвор за Анка Михайлова от Пловдив, убила осиновената
Коментари Харесай

8 години затвор за осиновителката, убила 2-годишната Севда от Пловдив

8 години затвор за Анка Михайлова от Пловдив, умъртвила осиновената си щерка Севда.

Детето умря на година и 10 месеца, откакто дамата му нанесла удар в главата и му предизвикала черепно-мозъчна контузия. Момиченцето беше в кома повече от две седмици преди да издъхне.

Според информацията по случая Михайлова се ядосала, тъй като детето се движело от стая в стая и почнала да го малтретира. Вечерта на 23 септември 2022 година блъснала с ръка главата на дребното момиче, което получило черепно-мозъчна контузия, изгубило схващане и изпаднало в кома. Момиченцето беше признато в болница " Свети Георги " с контузии по главата и тялото, синини и следи от ухапвания, а на 16 октомври 2022 година умря.

Психиатричната експертиза на 42-годишната жена сподели, че тя е душевен здрава и може да носи наказателна отговорност. Днес Пловдивският областен съд я призна за отговорна и дефинира наказване от 8 години отнемане от независимост, които да изтърпи при първичен общ режим.

Анка Михайлова е осиновила потърпевшото дете през 2021 година след получено утвърждение от способените служби. Тя отглеждала и се грижела за бебето в жилището си в Пловдив. Започнала да демонстрира експанзия към него, тъй като не желала да трансформира метода си на живот, а детето ѝ създавало дискомфорт.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР