8 двойки са се венчали в общината по време на

...
8 двойки са се венчали в общината по време на
Коментари Харесай

Кои са русенските семейства с най-романтично предложение за брак

8 двойки са се венчали в общината по време на Седмицата на брака

В деня на виното и любовта кметът Пенчо Милков награди спечелилите в състезанието за най-романтично предложение за брак.

Множество русенски фамилии споделиха историята към един от най-вълнуващите моменти от своя живот, а спечелили станаха Габриела и Йордан Младенови, Богдана и Димитър Боневи, Елина и Владимир Ташкови.

„ Пожелавам на всички ви любовта ви един към различен да става все по-силна с годините. Пазете уважението между тях и постоянно търсете път един към различен “, обърна се Милков към фамилиите.

Той връчи на спечелилите ваучери за сантиментална вечеря, а заелите първо място ще се насладят гратис и на театър на Драматичен спектакъл „ Сава Огнянов “.

Ето и историите на спечелилите:

Габриела и Йордан споделят пристрастеността си към колите, а предлагането за брак става пред хиляди фенове по време на дрифт шоу, в което и двамата вземат участие. Женят се през 2021 година на същото място, изпълнено с звук на мотори, пушеци и аромат за изгорели гуми.

Историята на семейство Боневи е не по-малко забавна. Димитър предлага брак на Богдана точно на Димитровден, също както неговият дядо прави 60 години по-рано. Серия занимателни указателни „ писма “ водят бъдещата младоженка до пръстена, а сватбата по-късно включва обичайните български традиции.

Красивият русенски залез става декор на любовното заричане на Елина и Владимир. Той изненадва половинката си с излет по залез на русенското пристанище. В издигната за задачата беседка и под майсторските осъществявания на акустична китара тя открива заветното „ Омъжи се за мен! “, изписано върху захарни бисквитки.

Конкурсът „ Най-романтично предложение за брак “ се провежда от Община Русе. Инициативата е във връзка отбелязването на Световната седмица на брака, която локалната администрация поддържа за трета поредна година. В интервала 7 - 14 февруари 8 двойки са сключили брак в Русе, като част от ритуалите бяха ръководени от кмета Пенчо Милков и заместник-кмета Златомира Стефанова.

Специален подарък получи и една от най-възрастните двойки в общината – сем. Чолакови, които споделят житейския си път към този момент 62 години.

Седмицата на брака в България има за цел да сплоти публичните старания за поощряване на брака и фамилията и да помогне на двойките по пътя им към създаване на сполучлив брак. Тя е част от Международната седмица на брака, която се организира годишно от 7 до 14 февруари в 29 страни по света. Седмицата на брака в България чества доброволния съюз сред мъж и жена, които са създали взаимно посвещение до края на дните си.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР