8 души, сред които 7 мигранти, са загинали в Албания

...
8 души, сред които 7 мигранти, са загинали в Албания
Коментари Харесай

7 загинали мигранти при катастрофа в Албания

8 души, измежду които 7 мигранти, са починали в Албания при автомобилна злополука, когато са се пробвали да избягат от полицията, заяви полицията в известие за медиите, съобщи Агенция Франс Прес.


Шофьорът на автомобила, албанец, изгубил надзор покрай Пермет, на няколко километра от границата с Гърция, и колата паднала в река Вьоса, заяви полицията.

Според първичното следствие албански полицейски патрул се е опитал да овладее автомобила, само че водачът, албанец, е ускорил и е избягал.

Според изказването на полицията мигрантите от " Близкия изток " преди малко са пресекли границата сред Гърция и Албания, евентуално с цел да преминат в Черна гора и по-късно да продължат към други европейски страни.

Албания се намира на така наречен балкански маршрут, употребен от стотици хиляди хора, които бягат от спорове и беднотия в Африка, Централна Азия и Близкия изток към Европейския съюз по време на миграционната вълна през 2015 и 2016 година

По данни на европейската гранична организация Frontex сред януари и октомври 2023 година този маршрут са употребявали близо 100 000 души. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР