8 дни преди крайния срок за регистрация на листите на

...
8 дни преди крайния срок за регистрация на листите на
Коментари Харесай

Къде ще са най-оспорваните лидерски битки на изборите през октомври?

8 дни преди крайния период за регистрация на листите на партиите и обединенията за предварителните избори на 2 октомври, поръчките към днешната дата - лидерската борба още веднъж да е съсредоточена в 25 многомандатен изборен регион.

Досега е несъмнено, че за четвъртите следващите избори през последната година и половина се записаха 24 партии и 7 обединения, регистрацията на една от обединенията обаче беше заличена от ЦИК поради липса на задоволително подписи.

Къде ще са главните борби в страната, вижте в обобщението на Десислава Маркова.

Все още всичко е условно във връзка с листите. Някои от партиите даже не са подготвени с водачите си, като „ Демократична България ", да вземем за пример.

Ясно е, че и този път най-гореща ще бъде лидерската борба в 25 МИР в София . Там ще се състезават водачи като Бойко Борисов, Корнелия Нинова и Костадин Костадинов. Редом с тях още веднъж ще е рапърът Христо Петров - Ицо Хазарта от " Продължаваме промяната ". Фолкпевицата Луна също още веднъж ще се опитва в политиката тъкмо в този регион.

Този път в Пловдив се чака лидер от „ Продължаваме промяната " да е някогашният началник на Народното събрание Никола Минчев, а не някогашният министър председател Кирил Петков. Там той ще се бори с водача на ГЕРБ Бойко Борисов и с един някогашен външен министър и зам.-председател на Народното събрание от Българска социалистическа партия - Кристиан Вигенин. Тошко Йорданов от „ ИТН " също влиза в конкуренцията от Пловдив.

Във Варна „ Продължаваме промяната " най-вероятно ще оставят Даниел Лорер отпред на листата. Там обаче борбата ще е и с ръководителя на " Възраждане " Костадин Костадинов, който е роден там. Друг варненец ще взе участие от Българска социалистическа партия - организационният секретар на партията Борислав Гуцанов.

В борбата за Кърджали сред водачите на листи от „ Продължаваме промяната " евентуално ще сложат Никола Минчев. По традиция Движение за права и свободи играе в този район с ръководителя на партията Мустафа Карадайъ. ГЕРБ-СДС се чака да заложи на някогашния началник на Народното събрание Цвета Караянчева.

Двамата съпредседатели на " Продължаваме промяната " още не е ясно къде ще бъдат водачи. От партията споделиха, че ще бъдат в София, само че дали ще оглавят и листи в страната не е несъмнено. Асен Василев може би още веднъж ще бъде лидер в родното си Хасково .

Сред любопитните лица водачи е някогашният вътрешен министър Бойко Рашков, за който се чака „ Продължаваме промяната " да му дефинират място на лидер в Перник .

Непотвръдена остава информацията, че отделилият се от „ ИТН " някогашен министър на спорта Радостин Василев може да оглави листата на „ Продължаваме промяната " в Габрово .

Кои ще са водачите на партиите във всички градове в страната ще разберем най-късно на 30 август.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР