8 700 медоносни дръвчета за засаждане са заявили пчелари от

...
8 700 медоносни дръвчета за засаждане са заявили пчелари от
Коментари Харесай

Над 8 700 медоносни дръвчета ще засадят пчелари от Варна и Добрич

8 700 медоносни дръвчета за засаждане са декларирали пчелари от областите Варна и Добрич поискали да се включат в самодейността на екипа на уеб страницата Гората.бг. Тя е ориентирана към пчелари от цялата страна, на които екипът подарява 100 000 медоносни дръвчета в поддръжка на пчелите. От двете области са изпратени общо 37 поръчки към днешна дата, сподели за радио Варна Никола Рахнев, основател на самодейността.

Пчелари от цялата страна могат да се включат в самодейността да засадят медоносни дръвчета като попълнят формуляр в уеб страницата http://gorata.bg/pcheli

Крайният период за поръчки е 25 ноември, само че е допустимо той да бъде скъсен, тъй като все още декларираните дръвчета са 83 000, сподели Рахнев. Той добави, че се прави всичко допустимо да се обезпечат още малко количества, към 120 000 бройки.

Предвидени са 100 хиляди медоносни дръвчета от типовете явор, липа, явен, офика, конски кестен, акация, хибискус, бял бор и смърч за прашец и смола, като при опция ще бъдат обезпечени и други подобаващи локални типове.

Заявки се вършат минимум за 100 дръвчета, като в засаждането им пчеларите могат да се сплотяват. Дръвчетата ще бъдат изпратени до 2 декември – гратис с пощальон, по тази причина е значимо адресите да са правилни.

Кампанията се провежда с фиданки закупени от държавни и частни разсадници. Всички дръвчета са с потвърден генезис, сертифицирани, здрави и законни за засаждане в България, при избраните в нормативната база в страната условия, допълват уредниците. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР