79% от българите не планират да ходят на почивка в

...
79% от българите не планират да ходят на почивка в
Коментари Харесай

80% от българите няма да почиват през зимата, 70% - нямат пари

79% от българите не възнамеряват да вървят на отмора в планината през тази зима. 69% от тях показват финансови усложнения като съществена причина за това.
Данните са социологическата организация " Тренд " и обгръщат настройките на българите към зимния туристически сезон. В изследването са взели участие 1 007 пълнолетни жители, които са интервюирани в интервала 30 ноември - 6 декември.

Едва 12% от сънародниците ни са показали, че ще вървят на отмора в планината през зимата. Това прави към 650 хиляди българи. 9% към момента не са решили.

С голямо болшинство обаче са хората, които няма да почиват, а главната причина за това е финансова. Останалите показват като причина да не плануват отмора персонални или фамилни аргументи (11%), неподходящо здравословно положение (11%), неспособност за отпуск от работа (10%) и други. 13% просто не имат намерение да вървят на отмора.

 Поскъпват картите за лифтовете в Банско
Поскъпват картите за лифтовете в Банско

Заради повишаването на електрическата енергия

Според данните 23% от българите не са ходили на отмора в планината повече от 20 години.

25% пък изобщо не помнят по кое време това се е случвало за последно.

Едва 5% сочат, че не са ходили в планината за туризъм от предходната година, като толкоз са и тези, които не са били на отмора от 2 години. Общо 39% от сънародниците ни не са били на планина сред 3 и 10 години.

83% от тези, които въпреки всичко възнамеряват отмора актуалната зима, ще отидат на планина в България.
12% няма да напущат страната, само че няма и да вървят на планина.
На планина в чужбина евентуално ще отидат не повече от 4% на интервюираните.

 Откриват сезона в Банско
Откриват сезона в Банско

Гери Никол, балет " Нова ", Ути Бъчваров...

Най-предпочитания зимен курорт у нас остава Банско - 34% имат намерение да почиват там. 17% пък обмислят пътешестване до Боровец, 12% - до Пампорово.

Въпрос: " Как оценявате най-общо изискванията за зимен туризъм в България? "

25% от българите не могат да отговорят на този въпрос. 15% сочат, че изискванията са доста положителни, а 39% - по-скоро положителни. Според 18 на 100 изискванията са нито положителни, нито неприятни, а 3% са на мнение, че изискванията за зимен туризъм у нас са по-скоро или доста неприятни.

 Прогноза за 5% растеж в Боровец за зимата
Прогноза за 5% растеж в Боровец за зимата

В най-стария ски курорт чакат повече английски и български туристи

Цената на нощувките в курортите е водещият критерии за избор на място за отмора през зимата.
22% първо ревизират къде ще е преференциално да отседнат, преди да изберат дестинацията. За 13% пък самият курорт е по-голям. 10% желаят безшумно и умерено място, а по 2% търсят по отношение на изискванията за упражняване на зимни спортове и предлаганите коледни и новогодишни пакети. И по отношение на този индикатор най-вече от българите (27%) не могат да преценяват или не знаят.

37% от участниците в сондажа са на мнение, че изискванията в нашите зимни курорти през последните години се усъвършенстват. Толкова българи пък не могат да преценяват или не знаят. 24% не намират смяна през последните сезони, а едвам 2% настояват, че изискванията се утежняват.

 4 и 5-звездните хотели обират 75% от чужденците през октомври
4 и 5-звездните хотели обират 75% от чужденците през октомври

Най-висока претовареност в първокласните хотели

Спрямо посочените до момента данни не прави усещане, че максимален е и делът на сънародниците ни, които не могат да преценяват дали в родните планински курорти обслужването и грижите към българските туристи и задграничните е еднообразно - 39%.
1/4 от интервюираните мислят, че и българи, и чужденци се обслужват еднообразно, а 35% - че българите не получават същото качество на обслужване по отношение на задграничните туристи.

88% от запитаните в изследването на " Тренд " са показали, че не практикуват зимни спортове. 12% карат ски или сноуборд.
58% от тези, които карат ски или сноуборд, намират изискванията за това в родните курорти за по-скоро положителни, а съгласно 23% изискванията са доста положителни.

 Жирардели придобил Обновена
Жирардели придобил " Юлен " през 2016 година

Срам го е като изяснява, че 10 години не могат да построят втория въжен превоз
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР