78% от шофьорите би трябвало да получат бонус Гражданска отговорност.

...
78% от шофьорите би трябвало да получат бонус Гражданска отговорност.
Коментари Харесай

За 2 млн. шофьори у нас - бонус, за 18 000 - малус

78% от водачите би трябвало да получат бонус " Гражданска отговорност ". Изрядните водачи ще получават за всяка година 10% по-евтина застраховка, а при неизрядните тя може да доближи до 400%. Това сочат калкулации на Комисията за финансов контрол (КФН) по отношение на въвеждането на системата " бонус-малус ".

По този метод, в най-хубавия случай водачите ще заплащат 225 лева, а в най-лошия 1200 лева

За прекосяване от един в различен клас категории ще се изисква избран интервал време. Например - при съществени нарушавания като каране с превишена скорост, водачите могат да минат единствено за една година до +400%, а по-късно ще са им нужни 12 години, с цел да стигнат още веднъж до нулева база , оповестява Българска национална телевизия.

От КФН оповестиха още, че обмислят по какъв начин да се промени текстът, който планува тези, които са правили съществени нарушавания и тяхната „ Гражданска отговорност” е поскъпнала съществено, да вземем за пример до 1200 лева, с цел да не върви този грях с колата, когато тя се препродава. Това обаче би трябвало да стане по този начин, че да се избегне и опцията да си прехвърлиш колата на дете и да продължиш да бъдеш джигит на пътя.

Разчетите на КФН демонстрират, че оптималното оскъпяване от 1200 лева се чака да заплащат към 18 000 души.

Първата 10-процентна отстъпка още през първата година ще могат да употребяват към 2 млн. притежатели на коли.

До 10 декември се одобряват оферти за наредбата, а по-късно в НДК ще се организира огромна социална полемика, с цел да бъдат изчистени всички противоречиви текстове в документа.

Редактор: Деница Райкова

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР