78-годишна учителка доказа на всички, че за знанието възраст няма.

...
78-годишна учителка доказа на всички, че за знанието възраст няма.
Коментари Харесай

78-годишна учителка учи компютри

78-годишна учителка потвърди на всички, че за знанието възраст няма. В дългите дни на изолираност бургазлийката Вена Манцарова търси метод да поддържа връзка пълноценно със фамилията си. У дома й са разполагаем електронни устройства, само че не умее да борави с тях. След няколко телефонни позвънявания се свързва с регионалния шеф на Бургас и с негова помощ стартира да се учи на цифровия език на 21-ви век.

От няколко дни някогашният учител по съветски език се образова по какъв начин да борави с таблета, тъй че да може освен да се чува, само че и да се вижда със своите близки и другари. В месеците на карантина почувствала, че би трябвало да има връзка с щерка си, която живее във Варна, както и с внуците си, които са на разнообразни места по света.

„ Зет ми си даде компютъра, а като предан клиент ми дадоха и таблет. И аз взех решение, че откакто имам тези механически устройства, би трябвало и да ги употребявам ”, споделя Вена Манцарова пред Нова тв.

Свързала се по телефона с регионалния шеф и помолила за помощ - да й изпратят доброволци, които да я научат да борави с телефонните приложения. От администрацията незабавно се свързали с компания, която се отзовала на апела за помощ.

„ Убеден съм,че има доста хора от това потомство, които не могат да боравят с техника. Госпожа Манцарова преподаде на нас като възпитаници следващия урок по човечност, дух сърдечност, търсене ”, сподели Вълчо Чолаков, регионален шеф на Бургас.  „ Основното, на което я научихме, е да може да комуникира, т.е.  да употребява няколко стратегии, които са за връзка с нейни родственици, близки ”, изясни Стоян Николов, притежател на компанията –обучител. За да не не помни последователността при боравене с приложението някогашната учителка усърдно записва всяка стъпка в тетрадка. Когато доброволците-обучители си тръгвали, тя започвала още веднъж да преповтаря наученото. Провела към този момент десетки диалози.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР