76-те отбора, които се явиха на Конгреса на Димитър Бербатов

...
76-те отбора, които се явиха на Конгреса на Димитър Бербатов
Коментари Харесай

Бият шута на Бербатов след сигнал от БФС до УЕФА и ФИФА

76-те тима, които се явиха на Конгреса на Димитър Бербатов предходната седмица, може да бъдат изключени от футболната централа на изключително съвещание на Изпълкома в сряда.

Това гласи Член 28 от Устава на Българския футболен съюз:

Член 28 (1) ФК може да бъде изключен заради:

1. Системно нарушение на устава и вътрешните актове на БФС, уставите, правилниците, директивите и решенията на ФИФА или УЕФА;

2. Поведение или дейности на негови членове или публични лица, което прави участието несъвместимо.

(2) Решението за изключване се приема от Изпълнителния комитет на БФС.

(3) Жалбата срещу решението по алинея 2 не стопира неговото осъществяване.

От БФС към този момент са уведомили ФИФА и УЕФА за случилото се в НДК на 18 март.

Със сигурност Изпълкомът ще вземе коренно решение за конгресмените на Бербатов, в случай че до сряда получи отговор от международната и европейската централа. От родната централа оповестиха, че съществува огромна възможност Димитър Бербатов да получи възбрана да се кандидатира за поста за прочут интервал. При липса на мнение от УЕФА до сряда Изпълкомът ще се ограничи с по-леки наказания без изключване, твърди " Мач Телеграф ".

Има и опция от евроцентралата да предлагат на шефовете на БФС да се схванат с Димитър Бербатов и да излязат с единно мнение по противоречивия проблем с Конгреса и властта. Това ще би трябвало да стане в границите на интервал от 6 месеца, като в този период при липса на консенсус, тимовете ни ще бъдат изключени от присъединяване в евротурнирите.

В сходна обстановка преди време изпадна и волейбола, когато за управителния пост се бореха Христо Златанов и Валентин Заяков. Тогава международната централа замрази участието ни и насочи ултиматум, че тимовете ще бъдат извадени от евротурнирите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР