76-те килограма кокаин, скрити в 4 кашона с банани, е

...
76-те килограма кокаин, скрити в 4 кашона с банани, е
Коментари Харесай

Разследващи с ексклузивни разкрития за бананите с кокаина! Дрогата била за...

76-те кг кокаин, скрити в 4 кашона с банани, е трябвало да бъдат доставени в Румъния, само че най-вероятно е станала неточност още при натоварването в Еквадор и по тази причина се озовали в склад в Бургас. Това гласи главната версия на проверяващите.

Някои от тях обаче бяха сбити, че са работи и по други хипотези, в това число и за адресат от България, написа "Труд ".

Продължават и инспекциите на бананите от същата доставка по другите бази в София, Пловдив и Варна на огромната компания „ Интерцитурис”, чиито чиновници откриха пакетите с опиат.

Кокаинът пътувал с транспортен съд от Еквадор през Италия до Бургас. Общото количество било от 20 626 кашона, разпределени в 19 контейнера. Около 3000 кашона са отпътували за Румъния. Пакетите били опаковани със особено фолио, което не разрешавало да се виждат на митническите рентгенови апарати.

Намереният кокаин е извънредно чист. Оценява се на към 5 млн. лева, само че в случай че беше стигнал до улични дилъри, цената му щеше да надвиши 10 млн. лева

По данни на Българска национална телевизия, проверяващите работят и по друга версия - дали има връзка сред хванатия в този момент кокаин и изплувалата преди месеци от морето пратка сред Констанца и Варна. Причината е, че откритият в кашони с банани от Парагвай опиат е еднакъв и по тип, и по качество с предходните пакети, открити по плажната линия у нас и в прилежащата ни страна.

Българските управляващи са задействали дейни контакти на съдействие с румънските служби, както и обмяна на информация с италианските управляващи, с цел да се открият всички събитията към претоварването на бананите на едно от южните италиански пристанища.

Има отправена молба за правна помощ към Парагвай, с цел да се ревизира безусловно всичко за произхода на бананите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР