76-о основно училище Уилям Сароян в София, известно като Арменското,

...
76-о основно училище Уилям Сароян в София, известно като Арменското,
Коментари Харесай

СКАНДАЛНО: Закриват Арменското училище в София, за да му гепят сградата?

76-о главно учебно заведение " Уилям Сароян " в София, известно като " Арменското ", да бъде закрито, като се слее с близкото 32-ро приблизително учебно заведение " Св. Климент Охридски " от новата образователна година. Това предложение на кмета на регион " Възраждане " Савина Савова от ГЕРБ е импортирано в Столичния общински съвет и ще се разиска първо в комисията по обучение и просвета.

Като претекстове за закриването е посочено, че учебното заведение е със затихващи функционалности, а другото, 32-ро, е измежду желаните в София и със сливането ще придобие по-голяма образователна база и ще може да мине на едносменно образование, се показва от Савова. При външното оценяване на знанията учениците от 76-о били посочили по-ниски резултати от връстниците си в 32-ро.



Училището, набелязано за закриване, се намира на бул. " Тодор Александров " и ул. " Братя Миладинови ", по-известно е като " Арменското " и е намерено през 1958 година До наскоро в него по избор се учеше арменски език, а в прилежаща постройка е Арменският културен дом. Според доста родители главната причина за закриването е да се освободи апетитният имот за жилищно строителство.

10 % от децата в 76-о главно учебно заведение са със специфични потребности, а по какъв начин ще се приспособяват към образователния развой в 32-ро, което е от първи до 12-и клас и е с близо 2000 деца, остава тъмна Индия.

Докладът за закриването на учебното заведение скоро ще бъде разискван в комисията по обучение и просвета, а след това гласуван на сесия на Столичния общински съвет. Ако бъде утвърден, последният автограф за закриване на общинското 76-о учебно заведение, основано през 1958 година, ще бъде на министъра на образованието и науката.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР