76-годишна жена е станала жертва на телефонна измама със сумата

...
76-годишна жена е станала жертва на телефонна измама със сумата
Коментари Харесай

Баба остави 2000 лв. до банка в Монтана, за да помогне за залавянето на измамник

76-годишна жена е станала жертва на телефонна машинация със сумата от 2000 лева, оповестяват от ОД на Министерство на вътрешните работи – Монтана.

На 15 август 76-годишна жителка на регионалния град съобщила в районно управление (на МВР) - Монтана, че предходния ден в ранния следобяд е станала жертва на телефонна машинация. Непознат позвънил на домашния ѝ телефон, а след това и на дадения от нея мобилен, показал се за чиновник на Министерство на вътрешните работи и изискал подпомагане за залавяне на телефонни измамници. Последвало друго позвъняване от мъж, показал се за лекар, който съобщил, че щерка ѝ е претърпяла случай, като за лекуване е нужна сумата от 50 000 лв.. Възрастната жена прекъснала връзката, като споделила, че не разполага с пари. Малко по-късно още веднъж ѝ се обадил мнимият полицейски чиновник. Жената дала обещание да спомага за залавянето на измамника, показал се за лекар, и му споделила, че разполага с 2 000 лева Започнала да извършва инструкциите му - поставила сумата в плик и в хладилника си и по-късно още веднъж по негово разпореждане занесла парите на ул. "Хан Аспарух " в гр. Монтана, наоколо до банка, и ги оставила до кутия за газ.

По-късно пенсионерката се свързала с щерка си и схванала, че е станала обект на машинация.

От пострадалата са снети пояснения в районно управление (на МВР) - Монтана. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР