75-процентен алкохол ще помогне за предпазване от заразатаСмартфоните могат сравнително

...
75-процентен алкохол ще помогне за предпазване от заразатаСмартфоните могат сравнително
Коментари Харесай

Дезинфекция със спирт на смартфона убива коронавируса

75-процентен алкохол ще помогне за предотвратяване от болестта

Смартфоните могат относително елементарно да бъдат дезинфекцирани против ковид
(снимка: CC0 Public Domain)

Националната здравна комисия на Китай неотдавна удостовери, че коронавирусната зараза се популяризира освен през въздуха при кашляне или кихане или при непосредствен контакт с пациента. Мобилните телефони също са измежду евентуалните носители на болестта.

По калъфите и екраните на смарт телефоните се събира много нечистотия, както и бактерии, инфектирани частици слюнка и така нататък След като употребявате смарт телефон, който е притежател на ковид, е задоволително да разтриете очите или носа си, с цел да се болестите. Очевидно мобилните телефони би трябвало да бъдат дезинфекцирани, само че по какъв начин да го създадем вярно.

Националната здравна комисия на Китай оповестява, че вирусът е сензитивен към ултравиолетово лъчение и топлота. Достатъчно е „ лекуването ” да се организира при температура 56° С в продължение на 30 минути. Освен това могат да се употребяват водороден пероксид, оцетна киселина и хлороформ, които дейно да отстраняват вируса.

Изброените способи обаче не са подобаващи за телефоните. Производителят на смарт телефони OnePlus е поканил основния доктор на отделението по обща медицина към болничното заведение на университета „ Jilin Yin Hongmei ” да даде съвет по какъв начин вярно би трябвало да се дезинфекцират мобилните телефони,
още по тематиката
Оказва се, че 75-процентен алкохол, който постоянно се употребява в медицината, е най-подходящият дезинфектант за стерилизиране на мобилни телефони. Разбира се, не е нужно да потапяте смарт телефона в такава течност. Просто го обработете с кърпичка и избършете.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР