75-годишният Минчо Столарски беше признат за виновен за това, че

...
75-годишният Минчо Столарски беше признат за виновен за това, че
Коментари Харесай

15 години затвор за 75-годишния убиец на общинската съветничка от Велинград

75-годишният Минчо Столарски беше приет за отговорен за това, че на 28 август 2022 година по-особено непосилен метод за жертвата я е умъртвил посредством удушаване.

Столарски ще изтърпи присъдата си при в началото непоколебим режим, постанови Окръжен съд - Пазарджик. Той ще би трябвало да заплати и кръвнина в размер на 450 000 лв. на околните на убитата Каферинова.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен период пред Апелативен съд Пловдив.

След като беше арестуван, Минчо Столарски направи признания, че е удушил дамата. А претекстът за закононарушението е огромна сума пари, която му дължала Каферинова - към половин милион лв..

Вечерта на 28 август 2022 година Столарски алармира на тел. 112, че е умъртвил Екатерина Каферинова в дома й. Той отишъл в дома й, с цел да изяснят безреден спор за пари и парцели, като по думите му ставало дума за към половин милион лв.. Преди време двамата живеели дружно на фамилни начала, имали и общ бизнес в областта на недвижимите парцели. След раздялата им, останали неуредени бизнес връзки, които трябвало да бъдат изчистени. Вместо споразумяване на сметките, обаче, зародил скандал. Пред съда Столарски съобщи, че той е направил убийството, само че не било съзнателно, а работил в миг на мощен афект, защото се чувствал излъган и ограбен.

Екатерина Каферинова бе в локалната политика повече от 25 години. Освен общински консултант е била и ръководител на общинския съвет от квотата на БЗНС-НС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР