75-годишната естрадна легенда Христо Кидиков се радва на крепко здраве

...
75-годишната естрадна легенда Христо Кидиков се радва на крепко здраве
Коментари Харесай

75-годишният Христо Кидиков пребори високото кръвно с мушкато

75-годишната естрадна легенда Христо Кидиков се радва на здраво здраве с помощта на естествените лекове, с които от години поддържа тонуса си. Легендата на българската музика споделя, че е не запомнил за високото кръвно налягане със напълно обикновена и налична за всеки рецепта с листа от мушкато.

„ Млад човек бях тогава, единствено на 33. Та тогава имахме огромен концерт в Северна България. След концерта общителните домакини бяха опънали една трапеза, едно алено вино... Та несъмнено съм попрекалил с него, на сутринта ми беше доста неприятно. Повиках кола за спешна помощ в хотела, мериха 170 на 110 кръвно и ме взеха в болничното заведение. Оставиха ме за един ден при тях. Но от този момент започнах да изпитвам огромен боязън да не се случи отново тази хипертонична рецесия. Не тръгвах на никое място, без да съм си взел хапчетата, държах си ги в джоба. Един ден потеглих за Пловдив за концерт. Излизам на автомагистралата и се сещам, че ми ги няма хапчетата. Направо ми стана неприятно, изпаднах в суматоха. И Господ ме опази, само че карах по спешното платно наопаки. Когато стигнах до 4-ти километър, от едната ми страна Окръжна болница, ей надолу ИСУЛ, и суматохата ми изчезна, успокоих се. Отидох до у дома, взех си кутийката и назад към Пловдив. От 40 години карам ски, като спре лифтът, в случай че не е хапчето в мен, край... Ами в този момент, той няма да тръгне, какво иска ми се случи?! Дълги години не можех да се отърва от тази суматоха, само че се борих. И най-после я надделях. Спомням си думите на Баба Ванга, която споделяше, че не виждаме лековете на природата. Ето да вземем за пример мушкатото – аз това бера. Ванга споделяше, че листата му са най-хубавото лекарство за високо кръвно. Трябва единствено да се изядат 2-3 листа “, споделя Кидиков.

Друг вид е листо от цветето да се постави на китките за няколко минути, след което кръвното незабавно пада. Певецът разчита и на други билкови отвари, с цел да бъде жизнен и здрав. „ По Еньовден вървях да бера билки. Познавам към 10-ина от тях, изсушавам ги и цяла година си върша чайове от тях. Кафе не пия, само че всяка заран си върша чай с една лъжица мед – усещам се витален, жизнен и деятелен. Като навърших 60, се успокоих и се усещам по-добре, в сравнение с 50 “, споделя още естрадната звезда. Той от години се реалокира да живее във вилата си на село. „ Откакто си виждам зеленчуци в градината, нищо не закупувам от магазина. Отдавна стопирах да хапвам месо, акцентирам на плодовете. Имам си и пресни яйца, пилешко месо, заешко. Не се храня разделно, само че знам какъв брой калории съдържа всяка храна. Сутрин си върша наложително фреш с плодове и зеленчуци от градината. Изпивам го на гладно, до 8 часа съм закусил филийка с нещо. И в никакъв случай не не помня билковия си чай. Преди мислех за гибелта, само че в последните 10 години съм я изоставил встрани. Убеден съм, че колкото ти е писано, толкоз ще изкараш “, безапелационен е Христо Кидиков.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР