74 души са под карантина, след завръщането си от рискови

...
74 души са под карантина, след завръщането си от рискови
Коментари Харесай

Барикадират Бургас, ако ситуацията с коронавируса излезе извън контрол?

74 души са под карантина, след завръщането си от рискови страни в Бургас.  След диалог с основния държавен контрольор, шефа на ОД на МВР и шефа на РЗИ, вкарваме още по-стриктен надзор във връзка с спазването на карантината, разгласи през днешния ден кметът Димитър Николов след организира съвещание в общината.

Ако разпространяването на болестта у нас придобие застрашителни размери, местаната власт е подготвена да предприеме и крайни ограничения с слагането на краткотрайни КПП-та при входните точки на Бургас и прецизен филтър на колите, които влизат в града.  Днес София беше оповестена за вътрешна рискова дестинация, а рекомендацията на локалната власт е да се заобикалят пътувания до там. Николов към този момент е направил искане за ограничение на движнието към Бургас от региони с потвърдени случаи на COVID-19, само че предлагането е било отхвърлено от ръководещите. 

На всички адреси, където има регистрирани хора с карантина, на входните порти, ще бъдат разлепени обявления " карантина " с посочен период на нейната дълготрайност. Хората, които живеят в същото жилище също са в условия на карантина. Контролът за спазването на карантинните условия ще се прави от взаимни екипи на полицията и Община Бургас. 

Хората под карантина не са диагностицирани като носители на ковид, припомниха от локалната администрация. Те и хората, с които живеят, би трябвало да съблюдават 14 дневна изолираност и след това да си продължат естествения живот. " Имаме подготвеност да ги подпомогнем с доставката на нужни за тях артикули. Тази услуга ще се реализира от чиновници на Община Бургас. Обръщам се с апел към всички бургазлии да подават сигнали на 112, РЗИ, полицията и Общината, в случай че станат очевидци на хора, които нарушават карантината ", разгласи Николов. 

Сформиран е екип от медицински сестри, които сега не са на работа в учебните заведения, да мерят температурата на всички пасажери , които идват в Бургас с рейсове от София и Плевен. Транспортните компании ще получат възбрана за прекъсване на пасажерите на междинни спирки в града. Слизането от рейса ще става единствено на автогара Юг и автогара Запад.    
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР