73 български компании с различен профил и мащаби кандидатстваха за

...
73 български компании с различен профил и мащаби кандидатстваха за
Коментари Харесай

Вижте кои взеха наградите на FORBES България

73 български компании с друг профил и мащаби аплайваха за призово място в тазгодишния конкурс Най-голямата премия „ Компания на годината “ завоюва Телерик Академия
Списание FORBES България отличи спечелилите във FORBES Business Awards 2020. Конкурсът, който отличава най-хубавите бизнес практики, обществено виновни компании и предприемаческия дух, се организира на 28 януари в едно от най-модерните и елегантни пространства в столицата - Sofia Event Center. Чрез бизнес премиите FORBES България търси, открива и отличава първенците в свободното предприемачество и насочва вниманието на обществото към техните триумфи.

Най-ценният приз „ Компания на годината “ беше връчен на Телерик Академия, които пребориха конкуренцията в подкатегория Образование и събраха най-вече точки в оценяването на журито. Освен в авансово оповестените категории, на церемонията бяха връчени и 3 специфични награди. Отличието „ CEO на 2020 “ завоюва Пламен Цеков, изпълнителен шеф на Скейл Фокус. Наградата „ Предприемач на 2020 “ взе Александър Рангелов, съосновател и изпълнителен шеф на IPS, а „ Сделка на 2020 “ завоюва Банка ДСК за придобиване на Societe Generale Експресбанк.

Ето и цялостният лист на отличените компании, получили самопризнание за добре свършената работа през миналата година:

Категория „ Стартъп на 2020 “, победител – ЛогСентинел;

Категория „ Обществено виновна компания на 2020 “, победител – Лидл България;

Категория „ Работодател на 2020 “, победител – Прогрес Софтуер;

Категория „ Компания на 2020 | Финанси “, победител – Iuvo Group;

Категория „ Компания на 2020 | Образование “, победител – Телерик Академия;

Категория „ Компания на 2020 | Селско стопанство”, победител – Ник Агро Сървис;

Категория „ Компания на 2020 | Информационни и информационни технологии”, излъчи двама спечелили – Скейл Фокус и Софтуер Груп;

Категория „ Компания на 2020 | Търговия “, победител – Ван Холдинг (Фантастико);

Категория „ Компания на 2020 | Производство “, победител – Макском;

Категория „ Компания на 2020 | Услуги “, победител – Уърлд Транспорт Оувърсийз – България.

Тази година бяха подадени 91 кандидатури – 17 за Стартъп на 2020, 16 за Работодател на 2020, 10 в Обществено виновна компания на 2020 и 48 за Компания на годината, където раздадоха награди в секторите Финанси, Образование, Селско стопанство, Информационни и информационни технологии, Търговия, Производство и Услуги. За премиите на FORBES можеха да аплайват всички компании, регистрирани в България, без значение от техния размер, бранш и благосъстоятелност.

Победителите бяха избрани по строги и одобрени правила. Кандидатстването продължи от 8 октомври до 10 декември 2019 година, а фирмите трябваше да дават отговор на характерни въпроси за категорията в която аплайваха. Техните отговори се оценяваха с точки от без значение жури, формирано от уважавани бизнес водачи от разнообразни браншове на стопанската система: Лъчезар Богданов, основен икономист в ИПИ; Любен Белов, сътрудник в LAUNCHHubVentures; Мария Шишкова, ръководещ съучастник на AIMS Human Capital; Николай Гърнев, ръководещ съучастник на EY за България, Македония, Албания и Косово; Огнян Донев, мажоритарен притежател, ръководител на Съвета на шефовете и изпълнителен шеф на „ Софарма “ и Станимир Каролев, създател и ръководител на Съвета на шефовете на „ Карол “.

Всеки член на журито независимо оценяваше кандидатурите и изпращаше оценките си на публицистичния екип на FORBES, който заключи получената информация. На тази основа бяха класирани кандидатурите във всяка категория и бяха оповестени спечелилите. Накрая всеки един член на журито получи резултатите на останалите оценяващи, с цел да се подсигурява честност и бистрота на избора.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР