71 военни самолета от въздушните сили на Китай, сред които

...
71 военни самолета от въздушните сили на Китай, сред които
Коментари Харесай

71 военни самолета на Китай пресякоха отбранителната линия на Тайван

71 военни самолета от въздушните сили на Китай, измежду които изтребители и дронове, са навлезели в отбранителното въздушно пространство на Тайван през последните 24 часа, заяви министерството на защитата в столицата Тайпе. От Пекин потвърдиха, че е извършено " стремително обучение " в неделя в отговор на неуточнени " провокации " и " скрит план " сред Съединени американски щати и самоуправляващия се остров.

Данните на тайванското военно министерство демонстрират, че тези учения са били едни от най-мащабните, откогато започнаха да се разгласяват ежедневни информации. В обява в " Туитър " Тайван съобщи, че в ученията са взели участие 60 изтребителя, в това число шест бойни самолета SU-30, едни от най-модерните самолети на Китай.

Освен това 47 от прелитанията са минали в зоната за противовъздушна защита на острова, което е третото по величина на ден нарушаване на въздушното пространство на Тайван.

Островът живее под непрекъсната опасност от навлизане от страна на Пекин, който претендира, че самоуправляващата се демократично територия е част от Китай. Военният, дипломатически и стопански напън върху Тайван беше засилен при ръководството на президента Си Дзинпин.

От Китай не прецизираха публично броя на самолетите, мобилизирани за ученията през вчерашния ден, нито точното място на тези маневри. Ежедневната равносметка на Тайван сподели, че множеството от нахлуванията са пресекли " междинната линия ", която минава по продължение на Тайванския пролив и разделя двете страни. По-малък брой са били в югозападната зона за идентификация на въздушната защита (ADIZ) на Тайван.

Много страни поддържат зони за идентификация на въздушната защита (ADIZ), в това число Съединени американски щати, Канада, Южна Корея, Япония и Китай. Те не са равнозначни на въздушното пространство на дадена страна. Вместо това те обгръщат доста по-широка зона, в която всеки задграничен аероплан се чака да се разгласи пред локалните авиационни управляващи.

ADIZ на Тайван е доста по-голяма от въздушното му пространство. Тя се припокрива с част от ADIZ на Китай и даже включва част от континенталната част на страната.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР