702 000 деца ще влязат в клас на 15 септември.

...
702 000 деца ще влязат в клас на 15 септември.
Коментари Харесай

Преди първия звънец: Разказ за трепетите на ученика и на учителя

702 000 деца ще влязат в клас на 15 септември. От тях 57 000 за първи път ще седнат зад чина. Учителите , които ще ги посрещнат, са над 70 500. В навечерието на първия образователен ден страстите са огромни. За трепета от първото нареждане на ученическата раница и вълнението на един млад преподавател преди първия му ден като класен споделя Николета Хаджийска. 

Снимка: bTV

Облечен в най-официалните си облекла, в последния ден от ваканцията Николай упорства той да избере цвете за учителя. Бъдещият първокласник към този момент се е срещнал с класния си, познава част от съучениците и даже ще рецитира стихотворение.

„ Рецитираме го даже нощем, оня ден щеше да падне от леглото. Той стартира да рецитира насън. Има своето терзание, няма метод “, споделя майката на детето Димитрина Помакова. 

Държавната помощ за първокласник няма да покрие напълно разноските

За първи път прага на учебното заведение като класен началник ще прекрачи Борислав.

„ Притеснявам се, тъй като желая да се показва добре пред учениците и те да се почувстват сигурни и да знаят, че това е една безвредна хубава среда за тях “, споделя той.

Снимка: bTV



Със своите 26 години Борислав Любомиров е измежду най-младите в учебното заведение.

„ Най-важният урок е да се научат да бъдат човечни, да поддържат връзка между тях и да си оказват помощ без някой да би трябвало да им го каже “, показва той. 

Някои от издателствата към този момент са добавили и образователни пособия

И учителят, и ученикът дават обещание да бъдат отличници. Николай се надява учеителите да се грижат за децата, а Борислав - да стигне до сърцата на всички възпитаници.

По данни на Министерството на образованието след 15 септември в над 60 учебни заведения ще има към момента поправки, само че те ще бъдат проведени, тъй че да не попречат нито на тържествата за първия образователен ден, нито на образователния развой.

Правителството показа ограниченията за първия образователен ден

Много учебни заведения пожелаха да покажат съпричастност към потърпевшите от наводненията по Южното Черноморие . Те приканват родителите да не купуват букетите, а да дарят сумите за тях.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР