7 политически партии влизат в парламента, ако изборите за Народно

...
7 политически партии влизат в парламента, ако изборите за Народно
Коментари Харесай

Галъп: 7 партии влизат в НС, ако изборите са днес, ГЕРБ е първа политическа сила

7 политически партии влизат в Народното събрание, в случай че изборите за Народно заседание бяха през днешния ден. Това сочат резултатите от моментна фотография на електоралните настройки, извършена от организация " Галъп ".
ГЕРБ-СДС биха получили 21,4% " Продължаваме промяната " – 15,2%БСП – 13,4%ИТН – 12,3%ДБ – 12,1%ДПС – 11,4%ИБГНИ – 4,1% " Възраждане " – 3,3%ВМРО – 2,2%Други – 4,6%
Данните сочат " пакет " обединения след ГЕРБ-СДС, част от които си оспорват и опцията за второто място. Сондажът демонстрира ясно по какъв начин се отразява новината на последните дни – поръчката на новата групировка.

За момента, инерцията на новонавлизащите носи провокации пред поддръжката на познатите партии и основава най-динамични вероятности на " Продължаваме промяната ". Това може би дава опция на тази групировка да се " откъсне " от групата " преследвачи ".

Всичко това провокира кратковременен трус в картината и води до разбърквания в пластовете, за които занапред ще се види дали добиват продължителност. Затова и данните са моментна фотография, а идните месец и половина на акция ще покажат какви са трендовете.

Като че ли в най-голяма степен новата партия адресира електорат, който другояче би дал своя вот за " Демократична България ". Немалко и от гласоподавателите, които биха били или към този момент са били външна страна на Има Такъв Народ, в този момент също се ориентират към новата групировка. Дори и последователи на другояче твърдите Българска социалистическа партия, а даже и на ГЕРБ демонстрират интерес към новата партия.

50,6% споделят, че ще гласоподават в изборите. 22,6% споделят, че евентуално ще гласоподават. Това значи, че ползата към изборите пораства. Тепърва ще личи дали и какво отражение ще даде сливането на двата вида избори, само че все още може да се чака по-висока интензивност, спрямо изборите на 11 юли.

Данните са от телефонен сондаж, извършен сред 21 и 26 септември измежду 2000 пълнолетни българи по специфична панелна методика, която обезпечава оптималната представителност. Абсолютната оптималната неточност е ±2,4% при 50% дялове. 1% от цялата извадка се равнява на към 55 хиляди души. Сондажът е част от изследователската стратегия на „ Галъп интернешънъл болкан ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР